Roger Dubuis si noua “extrema” a timpului – Excalibur Huracan STO

Roger Dubuis prezinta o noua “extrema” a timpului – Excalibur Huracan STO. Gandit pentru a simboliza hiperorologiul, modelul se aliniaza filosofiei impuse de prezenta frapanta a automobilului.

“Inspirati dar nu supusi trecutului, ferm orientati spre viitor, ceasurile create de marca sunt dovada vie a unei credinte de neclintit care marcheaza onorabil capacitatea de a-si alcatui propriile reguli pe masura ce merge mai departe. Fabricate de ingineri vizionari, realizate de ceasornicari incredibili, ceasurile Roger Dubuis sunt suficiente pentru a starni simturile chiar si pentru cei mai zelosi pasionati”, arata compania intr-un comunicat remis Temporis.ro.

Roger Dubuis reuseste cu Excalibur Huracan STO sa aduca in lumea masurarii timpului o alianta care simbolizeaza constantul efortul pentru atingerea si depasirea excelentei. Impreuna cu Lamborghini Squadra Corse acestia vor livra clientilor 88 de modele Excalibur care-si impart esenta cu modelul Huracan STO, varf al gamei din care face parte.

Dupa cum sugereaza si numele sau, acest nou ceas distinctiv preia indicii de design de la Lamborghini Huracán STO, o masina plina de putere. Super automobilul Huracán STO, omologat pe sosea, este el insusi inspirat de mostenirea de curse a seriei Huracán Super Trofeo EVO de la Lamborghini Squadra Corse. Dispune de tractiune spate si de un motor V10 special aspirat natural de 640 CP, cu acceleratia exuberanta si viteza maxima de 310 km/h, asigurand o experienta incarcata de emotii la fiecare iesire dintr-un viraj.

Canalizand aceeasi vibratie emotionanta ca omologul sau din lumea auto, modelul Excalibur Huracán STO de 45 mm este “alimentat” de calibrul RD630 automat implementat aici sub forma de fagure de miere. Aceasta masina cu adevarat speciala reda ceasului posibilitatea de a avea o roata de balansare unghiulara de 12° combinata cu o greutate oscilanta de 360°. Acesta din urma reproduce acelasi efect vizual ca viteza ce poate fi remarcata la fiecare roata a lui Huracán si este o reprezentare stralucitoare a asocierii cu Lamborghini Squadra Corse. Acoperit cu un calibru superior, cu o punte pentru bara de sprijin, care aminteste de cele gasite pe motorul V10 al supercarului Lamborghini Huracán, Excalibur Huracán STO este gazduit intr-o carcasa eleganta din carbon cu o “luneta” din titan DLC negru.

Excalibur Huracan STO este, asadar, dedicat unui grup de oameni restrans care, pe langa bonitatea financiara, intelege ca viata trebuie admirata si din colturile ei cele mai inchise celor care nu vor sa guste aventura oferita de varfurile inovatiei. In stilul specific Roger Dubuis, ceasul se adreseaza numai celor care apreciaza cu adevarat eliberarea.

Cu o grosime de 13,3 mm, aspect frontal skeletonizat, folosirea de metale usoare precum rodiul, titanul sau pielea QRS, Excalibur Huracan STO are 233 de componente in total din care 29 sunt bijuterii.

Pretul nu a fost dezvaluit.

Roger Dubuis si-a inceput cariera la Longines la sfarsitul anilor 1950 si si-a fondat propriul atelier in 1980, dupa 14 ani de complicatii la Geneva pentru Patek Philippe . A luat comisioane pentru a proiecta noi complicatii pentru marile branduri timp de cativa ani. Carlos Dias, designer pentru Franck Muller , s-a alaturat lui Dubuis pentru a lansa marca. Fabrica Roger Dubuis din Geneva a fost fondata in 1995. Dupa patru ani de dezvoltare, in 1999, compania a dezvaluit primele ceasuri care au fost complet concepute si dezvoltate intern. In 2001, Roger Dubuis si-a construit fabrica in Meyrin , la periferia orasului Geneva. In 2005, a fost lansata colectia Excalibur, echipata cu miscarea scheletului Double Tourbillon . In august 2008, Richemont Group a achizitionat 60% din Roger Dubuis. In 2016, grupul a achizitionat restul de 40% din companie. Cofondatorul Roger Dubuis a murit in octombrie 2017.

Roger Dubuis este una dintre putinele companii de ceasuri elvetiene care produc in interior majoritatea componentelor calibrelor sale. Calibrele Roger Dubuis sunt alcatuite din cateva sute de componente finisate manual. Ceasurile Roger Dubuis poarta Poincon de Geneve (semnul distinctiv de la Geneva).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322