Evoluţia MB&F Thunderbolt (video)

HM4 Thunderbolt spune timpul. Casa orologeră MBF îl recomandă ca pe o întoarcere la origini, în vremurile în care ceasurile spuneau ora, minutele şi nimic mai mult. Nu trebuie să vă aşteptaţi însă la un orologiu facil, a cărui marcă de design este ghidată de un cadran rotund şi două ace simple. Vorbeam mai de mult de ceasurile construite după principiul “Enterprise”, iar maşinăria orologeră cu numărul 4 seamănă mai bine ca oricând cu nava căpitanului Picard.

Motorul nu atinge viteze warp, dar e rezultatul a 3 ani de dezvoltare şi cercetare. Mai mult de 300 de piese alcătuiesc mişcarea complicată din interior. Totul ţine de poziţia pe care componentele o au în interiorul carcasei futuristice. Două “gloanţe” cu formă aerodinamică adăpostesc cele două cadrane ale ceasului – unul pentru ora propriu-zisă şi al doilea dedicat unei complicaţii a rezervei de mers.

Doi barileţi conectaţi în paralel oferă 72 de ore de energie, transferând cuplul către cele două turbine. Mişcarea mecanismului este uşor vizibilă prin decupajele operate în carcasă atât pe faţă cât şi pe capacul ceasului. Restul prezentării nu mai are nevoie de cuvinte, se vede foarte uşor din imagini.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322