Elementele naturii la mâna unui ceas – Suunto

Suunto şi-a câştigat notorietatea ca un producător al ceasurilor cu îndrăzneală în carcase. Sunt modele de aventură, poate unele dintre cele mai populare, datorită funcţiilor şi fiabilităţii în condiţii greu de îndurat. Nici seria Elementum, cea mai recent lansată, nu face rabat de la specificul mărcii finlandeze.

 

 

Orientate pe trei mari domenii, Aqua, Terra şi Ventus sunt ceasuri capabile să ofere funcţionalităţi într-o cursă de iahting pe ocean, pe vârf de munte sau la o adâncime considerabilă sub apă, într-o partidă de scufundări.

 

 

Aqua reperează automat contactul cu apa, începănd să măsoare şi să afişeze în mod automat adâncimea de scufundare a purtătorului şi temperatura. Păstrează o listă cu ultimele 14 scufundări din care reţine durata şi adâncimea maximă de coborâre a fiecăreia. Este dotat cu o funcţie de iluminare a cadranului şi afişează data şi ora de pornire a alarmei.

 

 

Terra a fost gândit ca un ceas al montaniarzilor cu funcţie de busolă, altimetru şi barometru. Poate anticipa schimbările de vreme şi presiune şi îşi poate aminti cu uşurinţă coordonatele ultimelor 8 ascensiuni sau coborâri de pe munte.

 

 

Ventus e un ceas al aventurierilor cu ceva rafinament. Folositor navigatorilor, principala funcţie a modelului e să indice un grafic cu evoluţia presiunii atmosferice pe 12 ore, un cronometru al cursei şi un cronograf pentru determinarea vitezei de deplasare. Selectarea funcţiei care îi este necesară purtătorului se face, ca şi la celelalte modele, prin apăsarea butonului din dreptul orei 1.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322