Drumul din 1916 în 2009 – Tissot Classic Prince

Deşi aflat în ultimul an de desfăşurare, în 1917 primul Război Mondial îşi trăia poate cele mai importante clipe. În cadrul Antantei, Marea Britanie se confrunta cu pericolul înfometării, Franţa stagna pe frontul de vest, iar în Rusia revoluţia împingea monarhia spre desfiinţare.
În acelaşi an, temându-se pentru destinul lor, un diplomat rus trimitea trei ceasuri Tissot înapoi ceasornicarilor din Le Locle, Elveţia pentru păstrare sigură şi recondiţionare.

 

 

Apărut în 1916, nu este de mirare că Tissot a ţinut să recheme în colecţiile moderne un ceas cu o asemenea încărcătură istorică. A făcut-o pentru prima dată 85 de ani mai târziu de la apariţie, în 2001, respectând forma dreptunghiulară a carcasei şi numeralele în stil Art Deco, iar acum Classic Prince, acelaşi ceas care a călătorit prin toată Europa, revine în colecţia producătorului elveţian.

 

În centrul cadranului este marcat logo-ul istoric al firmei, înconjurat de numeralele de diferite dimensiuni. Stilul Art Deco predomină atât în designul cifrelor cât şi în forma curbată a carcasei care se pliază perfect pe cea a încheieturii. Bezelul este bătut cu 165 de diamante de 1.08 carate Top Wesselton, dar se află disponibil şi în varianta simplă, alături de un cadran negru.

 

Ticăitul piesei revine în grija unui mecanism mecanic ETA 2660 cu 17 rubine, armat prin intermediul unei coroane lucrată în stilul începutului de secolul XX.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322