Doxa 1889

Fondatorul Doxa, Georges Ducommun s-a născut în localitatea Le Locle din cantonul elveţian Neuchatel. Primul contact cu ceasurile l-a avut la doar 12 ani, când a devenit ucenic al unei manufacturi. Până la 20 de ani îşi deschisese deja propriul atelier de reparaţii, iar povestea, mai romanţată sau nu, spune că livra ceasurile personal clienţilor chiar şi prin zăpada înaltă până la brâu.

 

 

 

 

Succesul mărcii pe care Ducommun a înfiinţat-o în 1889 a venit destul de repede, iar proprietarul s-a mutat în Chateau des Monts, clădire în care azi funcţionează muzeul orologeriei din le Locle.
Peste mai mult de un secol, Chateau des Monts a devenit şi numele ceasului pe care Doxa l-a lansat odată cu aniversarea venerabilei vârste de 120 de ani. Replică a modelului care făcea parte din colecţia producătorului la începutul secolului, Doxa Château des Monts Limited Edition este produs în doar 120 de exemplare.

 

 

 

 

Înăuntrul carcasei din oţel găsim un mecanism cu armare manuală care afişează ore, minute şi secunde pe fundalul cadranului disponibil în culorile negru şi ivoriu.
I se adaugă colecţia Trofeo precum şi Investigator, mecanisme quartz prezentate de Doxa la Baselworld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322