Diver Net – un ceas născut din ocean

Ulysse Nardin a creat Diver Net, un ceas inovator, care este o soluție sustenabilă pentru curățarea apelor poluate.

Nouă milioane de tone de plastic sunt aruncate în ocean în fiecare an, iar plasele de pescuit sunt una dintre principalele surse ale poluării apelor. Îngrijorat de această problemă, Ulysse Nardin a implementat o unitate de cercetare dedicată studierii materialelor care se află în mare, în special a caracteristicilor cochiliilor de stridii, algelor, PET-ului marin (sticle de plastic) și plaselor de pescuit din poliamidă.

Cu această abordare upcycling și prin dezvoltarea unui nou material, ceasornicarul ridică sustenabilitatea la nivelul de excelență. După ce în octombrie 2020, Ulysse Nardin și-a respectat angajamentul față de ecologizarea marină prin lansarea R-STRAP, o curea de ceas fabricată din plase de pescuit, acum merge mai departe și prezintă Driver Net, un ceas concept în care fiecare element de finisare a fost conceput pentru a fi cât mai ecologic.

Inspirat din problemele ecologice ale oceanului planetar, Diver Net este o soluție inovatoare și sustenabilă, care își propune să limiteze impactul asupra mediului. Carcasa din față și carcasa din spate, precum și decorul cadrului sunt fabricate din plase de pescuit reciclate, iar marcajele orelor și indicatoarele sunt acoperite cu Superluminova pentru o bună vizibilitate în întuneric. Culoarea verde, care simbolizează natura, este omniprezentă pe cadran, ramă și pe cusăturile de pe cureaua țesută din PET-uri recuperate din mare. Cadranul are, de asemenea, un indicator de rezervă de alimentare la ora 12, un cadran mic pentru dată și un al doilea indicator de secunde la ora 6.

În efortul lor de a găsi soluții cu un impact mai redus, echipa de inovație Ulysse Nardin a înlocuit, de asemenea, tradiționalul geam din safir cu o sticlă transparentă din ceramică, fabricată în munții Jura, din Elveția. Sticla ceramică transparentă are un impact mai mic asupra mediului, datorită reducerii energiei utilizate pentru fabricare.

Totodată, mecanismul UN-118 este unul inovator. Acesta a fost realizat cu ajutorul utilizării extensive a siliconului și poate fi admirat prin pe spatele carcasei de 44 mm.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.