Discuri de oră

„EMVETEZEROUNU / DEZEROUNU / PATRULAPUTEREAADOUA” este numele sec de cod pe care îl poartă unul dintre cele mai frumoase ceasuri ale noului an. Pe scurt 4N, de la „Four Numbers”, o referinţă la cele patru cifre necesare pentru afişarea orei este creaţia lui Francois Quentin.

După un parcurs care a inclus mărci precum Hautlence sau Louis Vuitton, Quentin şi-a investit toate cunoştinţele acumulate în brandul la fondarea căruia a contribuit. Afişarea timpului se face cu ajutorul a trei discuri rotative, poziţionate la mijlocul a trei dintre cele patru laturi ale carcasei. Ora ajunge să fie indicată clar, în mijlocul cadranului, sub conturul unui dreptunghi de culoare galbenă, marcat pe geamul din cristal safir.

Inima MVT01/D01/4² o reprezintă un calibru cu armare manuală MVT01. Fiecare dintre cele trei discuri principale dispune de un sub-ansamblu de alte discuri fabricate din aliaj de aluminiu şi cuprinse în structuri confecţionate din carbon. 4 discuri se ocupă cu afişarea orei, 5 pentru cifra minutelor, unul singur având în grijă cifra zecilor de minute.

Construirea unui astfel de ceas pune o serie largă de probleme legate de echilibru şi inerţie, consumul energiei şi mişcarea în ritm constant a tuturor componentelor. Nu întâmplător, materialele sunt din cele mai uşoare, în proporţie directă cu rezistenţa lor la lucru manual şi efort îndelungat : carbon, aluminiu, titan.

Carcasa vine în două variante, din aur alb şi platină, în timp ce cureaua va putea fi comandată dintr-un catalog cuprinzător de variante. Deocamdată, distribuţia celor 16 modele se află în exclusivitate în mâinile celor de la Chronopassion.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322