Dedicat supravieţuitorilor – Bremont MB1

Un scaun cu sistem de catapultare trebuie să poată funcţiona cu aceeaşi precizie şi viteză chiar şi la 30 de ani după ce a fost produs, chiar fără să fi fost folosit vreodată. E din foarte multe puncte de vedere extrem de asemănător unui ceas. De fapt, aşa se şi explică legătura dintre Martin Baker, cel mai mare producător de scaune de salvare pentru forţele aviatice vestice.

În acelaşi timp Bremont este una dintre mărcile cunoscute pentru durabilitatea şi fiabilitatea ceasurilor pe care le produce. Colaborarea dintre cele două companii presupune un design proiectat de Martin-Baker în timp ce construirea îi revine producătorului de ceasuri. Mai mult, ceasul va fi primul proiectat şi construit în întregime în Marea Britanie pentru Bremont.

Exclusivitatea ediţiei va fi nemaiîntâlnită în istoria orologeriei, modelul MB1 putând fi cumpărat doar de aviatori care s-au catapultat din avion cu ajutorul unui dispozitiv Martin-Baker. Un număr de 7200 de piese vor fi produse astfel, fiecare dintre ele gravat cu seria scaunului de catapultare.
MB2, al doilea model al seriei va fi oferit laolaltă cu întreaga gamă de ceasuri Bremont.

MB1 şi MB2 vor fi dotate cu mecanisme certificate COSC BE-36, montate într-o carcasă de 43mm . Safirul cristal oferă o lizibilitate maximă a cadranului, fiind tratat cu 9 straturi diferite de înveliş anti-reflexie. Ceasurile sunt disponibile cu o curea confecţionată dintr-un material textil de stil NATO şi poartă cu ele o etichetă de preţ de 2900 de lire sterline.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322