DB28GS Grand Bleu, primul „diver” al De Bethune

Manufactura din L’Auberson a lansat în acest an primul său ceas dedicat scufundărilor, o piesă care uimește și prin materialul fotoluminescent utilizat.

Maeștri ceasornicari ai De Bethune au lucrat doi ani în colaborare cu specialiștii Black Badger Advanced Composites pentru a realiza un mecanism surprinzător care asigură iluminarea punctelor-cheie ale ceasului. Grație unui dinam miniatural care asigură energia necesară iluminării a patru puncte de pe bezel, indicațiile DB28GS pot fi citite ușor chiar și în lipsa luminii naturale. Sistemul inovativ de iluminare se plia perfect pe cerințele unui ceas dedicat iubitorilor de scufundări și, tocmai de aceea, oficialii De Bethune au decis să îl amplaseze pe primul ceas „diver” al casei.

La atelierul din munții Jura, ceasornicarii au utilizat pentru DB28GS Grand Bleu un calibru realizat in-house cu o rezervă de putere de cinci zile. Inclus într-o carcasă de 44 mm fabricată din titan acesta își dezvăluie indicațiile, discret, într-o lumină albastră generată de dinamul miniatural menționat mai sus. Fără baterii sau alte surse de energie, ceasul poate fi vizibil în întuneric până la patru zile. În cea de-a cincea, când rezerva de putere afișată scade sub limita minimă acceptată de creatorii săi, iluminarea este oprită automat pentru ca piesă să poată funcționa încă o zi.

Modelul De Bethune DB28GS Grand Bleu are un preț de 93.500 de dolari, producția sa anuală fiind limitată la 30 de piese.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322