DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon

Ceasul DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon a fost prezentat zilele trecute cu ocazia evenimentului Geneva Watch Days. DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon reprezintă alianța transparenței safirului, integrat în mecanism cu celebrul turbion De Bethune.

De Bethune ne prezintă emblematicul DB28 Steel Wheels, echipat pentru prima dată cu un turbion. Podul delta al mecanismului și capacele, celor doi cilindri balansieri, sunt realizate din cristal de safir.

Ceasul DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon este disponibil într-o ediție limitată de doar 10 piese.

2020: Anul celebrării celei de-a 10-a aniversări a DB28

Când a fost lansat primul DB28 în 2010, ideea lui De Bethune a fost să prezinte un ceas cu o identitate proprie și o viziune futuristă a artei orologere.

Forma distinctivă a carcasei și coroana de la ora 12, inspirate de ceasurile de buzunar, sunt trăsături caracteristice esteticii contemporane, specifice lui De Bethune.

În această perioadă de timp, apare brevetul pentru urechiușele plutitoare unice, inovatoare ale lui De Bethune, concepute pentru a îmbunătăți în mod semnificativ confortul.

De atunci, DB28 – numit Cel mai bun ceas al anului și premiat cu Aiguille d’Or la Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) în 2011 – nu a încetat niciodată să exprime cultura orologeriei trecute, prezente și viitoare prin diferite variante.

De la Skybridge la Kind-of-Blue, până la cele mai recente DB28XP, DB28XP Starry Sky și DB28XP Tourbillon, De Bethune a găsit o nouă modalitate de a dezvălui noi fațete ale acestui design.

Acesta este deja recunoscut instantaneu prin liniile sale elegante și tensionate.

Ianuarie 2018: Nașterea roților de oțel DB28

DB28 roți din oțel a ajuns să fie în 2018, sub semnul transparenței, cu ideea de a deschide cadranul, pentru a dezvălui arhitectura contemporană a mecanismului său.

Recunoscut prin puntea sa în formă de deltă – un semn distinctiv al lui De Bethune – și luna sa de la ora 6, DB28 roți din oțel fascinează cu o multitudine de forme diferite.

Formele sale sunt semisferice, concave, sferice – pentru un rezultat dinamic arhitectural. Este vorba despre niveluri de percepție, straturi și reliefuri, o joacă ușoară cu umbre și reflecții. Decupat din titan, ușor la încheietura mâinii, acest ceas dezvăluie o fuziune arhitecturală contemporană a spațiului, timpului și luminii.

August 2020: Crearea DB28 Roți din oțel safir turbillon

Trebuie să ne întoarcem la izvorul de inspirație care hrănește creativitatea lui Denis Flageollet, fondatorul și maestrul ceasornicar al De Bethune. Acesta îți trage seva din pasiunea de a sărbători Marele Meșteșug Orologer din epoca Iluminismului. Cel mai des utilizat în producția de carcase de ceas, cristalul de safir preia un nou rol pentru De Bethune. Aici găsește o nouă vocație sub forma punții delta și a capacului pentru fiecare dintre cei doi cilindri.

Albastru pentru punte, transparență pentru capacele cilindrilor, aceste elemente sunt integrate în mecanism. Mai departe, permit ochilor să se arunce literalmente în străfundurile mecanismului.

Fiecare componentă a cristalului de safir este mărginită de titan lustruit. Avem de-a face, de fapt, cu o reinterpretare contemporană a vitraliilor.

Denis Flageollet a proiectat componentele din sticlă de safir, tăindu-le cu laserul cu cea mai mare precizie.

Astfel a reușit să potrivească perfect formele, ridicările, unghiurile, dinții – puntea, precum și capacele cilindrilor – toate perfect ajustate ca dantela din cristal de safir.

La aceasta se adaugă un inel de titan lustruit pentru a înconjura fiecare capac de cilindru.

Vederea punții delta și a celor două capace de butoi în cristal de safir este ceva care nu a fost niciodată văzut. Toate acestea împreună cu tăierea sticlei, subliniată pe periferia sa, de linia gri metalizată, accentuează o estetică modernă contemporană.

Grosimile cristalului de safir variază în funcție de componente. Safirul punții are o grosime de 1 mm pentru a asigura rigiditatea funcțională, în timp ce safirul capacelor cilindrilor are o grosime de 0,3 mm.

Aceste componente din sticlă nu compromit în niciun caz robustețea sau fiabilitatea atunci când sunt purtate, Solide, perfecte acestea sunt rezistente la șocurile zilnice.

Indicatoare realizate manual „by De Bethune”

De Bethune și-a confecționat întotdeauna indicatoarele ceasului în casă, manual, în atelierul din L’Auberson. DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon vine astfel cu un indicator de oră deosebit de fin.

Este format din 4 elemente distincte: cilindrul din oțel din motive tehnice, o inserție din titan, o componentă interioară din titan mat și o componentă exterioară din titan lustruit. Fiecare componentă funcționează diferit. Rezultatul obținut este unic.

În spate, un mecanism subevaluat. Indicația rezervei de putere poate fi citită cu un indicator din oțel albăstrit realizat manual în atelierul lui De Bethune.

Turbionul după De Bethune

În vasta gamă de complicații unde De Bethune a devenit un virtuos, turbionul a jucat adesea un rol principal. DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon a făcut un pas mai departe spre rafinamentul suprem cu luna sa. Astăzi acest lucru dă loc unui turbion cu o cușcă extraordinar de ușoară (0,18 grame, cea mai ușoară creată vreodată).

Rotindu-se de la sine la fiecare treizeci de secunde, acesta cuprinde un total de 63 de componente (dintre care cea mai ușoară cântărește mai puțin de 0,0001 de grame!).

În zilele noastre, un ceas de mână este supus unei acțiuni mai mari decât poate fi compensată în siguranță. Schimbările de poziție sunt adesea bruste și uneori haotice. Într-adevăr, forțele cinetice provocate unui mecanism mecanice în condiții normale de uzură ar putea părea destul de uimitoare.

La fel cum Breguet a inventat turbionul pentru a răspunde constrângerilor ceasurilor marine, De Bethune a proiectat un turbion pentru noua dinamică a ceasurilor de mână.

Legile fizicii sunt fără echivoc: pentru a compensa forța deplină a mișcărilor încheieturii mâinii.

Turbionul este o creație de titan și siliciu care bate la o frecvență de 36.000 de vibrații pe oră. Dispune de o cușcă extraordinar de ușoară (0,18 g, cea mai ușoară vreodată) care se rotește de la sine la fiecare treizeci de secunde și cuprinde 63 de componente (dintre care cea mai ușoară cântărește mai puțin de 0,0001 g). La fel ca la o  insectă zburătoare, un exoschelet la scară mică le ține pe toate împreună.

Forma futuristă, a punții, ține turbionul perfect în poziție, simetric, de ambele părți.

Finisaje extrem de rafinate, chintesența măiestriei fine

Lustruirea oglinzii a pieselor din titan oferă un joc uimitor cu lumina. Suprafețele componentelor sunt finisate pentru a reflecta perfect lumina ambientală. Suprafața metalică este lustruită cu răbdare până când devine o adevărată oglindă.

DB28 Steel Wheels Sapphire Tourbillon oferă o carcasă din titan de 5 grade lustruită, montată pe noile urechiușe plutitoare, dezvăluite în acest an.

Punctul final: o curea din piele de aligator cu cataramă din titan, care contribuie, de asemenea, la caracterul practic și la purtarea de zi cu zi a acestui ceas foarte special.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322