Daymatic îmbogăţeşte Lange 1

Lange 1 Daymatic reprezintă un „update” făcut modului foarte precis, neschimbat, de abordare al desenului modelelor manufacturii germane. Cu un mecanism construit de la 0, Daymatic este primul calibru cu întoarcere automată pe care Lange îl urcă la bordul unui ceas din familia Lange 1.

Schimbările nu sunt revoluţionare, dar de efect şi uşor observabile. Subcadranul se află acum poziţionat în partea dreaptă a feţei ceasului. În acelaşi timp, fereastra dublă de dată a fost mutată deasupra indicatorului de zi şi a secundarului periferic. Rezerva de putere a dispărut din cartea tehnică a modelului, deşi în mod clasic se afla acolo în cazul predecesorilor său. S-a considerat însă, că, fiind vorba de un mecanism automatic, nu va fi nevoie de ea.

La fel ca în cazul întregii familii Lange 1, cadranul este fabricat din argint. Carcasa, disponibilă în trei versiuni: aur galben, roz şi platină, are un diametru de 39,5mm şi găzduieşte un mecanism pe care ceasornicarii Lange und Sohne l-au construit special pentru acest model. Ca de obicei, o atenţie deosebită a fost acordată detaliilor de decorare şi finisare ale modelului. Masa oscilantă este realizată din platină şi semmată A. Lange & Söhne. Mişcarea ei la cel mai mic impuls al mâinii aduce modelului o rezervă de putere de 50 de ore.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322