Dacă Batman ar avea un ceas(?)

Poate că legătura dintre un ceas serios şi oraşul natal al unui erou de benzi desenate nu este foarte clară pentru toată lumea. Brandul american Tiret nu s-a lăsat descurajat însă şi prezintă colecţia Gotham, un amestec de modernitate şi stil art deco.

Nu vă gândiţi la un ceas din generaţia Mickey Mouse. Tiret Gotham nu este nici pe departe un model ieftin şi nici un obiect de colecţie pentru pasionaţi. În construcţia lui intră mai multe tipuri de aur şi materiale fine folosite în industria orologeră: ceramică, cauciuc natural, pietre preţioase.

Legătura cu Batman rămâne mai degrabă una de ordin stilistic. Batman nu poartă în niciunul din episoadele de luptă împotriva răufăcătorilor un Tiret la mână. La rândul său, ceasul nu are nici măcar simbolul iconic al cavalerului negru, liliacul cu aripile deschise. Poartă totuşi numele oraşului fictiv Gotham şi, cum metropola nu poate fi găsită pe nicio hartă a Statelor Unite, legătura e directă şi de netrecut cu vederea.

Înăuntrul carcasei stau mai multe mecanisme ETA, în funcţie de model, trecerea de la ETA 7750 la 2897 făcându-se odată cu cea de la cronograf la funcţionalitatea indicatorului de rezervă de mers.

În final, Tiret Gotham rămâne un demers curajos. 300 de exemplare se află pe piaţă, probabil pentru testarea pieţei, dar până la autentificarea brandului ca unul de lux va mai trebui să treacă ceva timp. Momentan, preţul piperat al ceasurilor nu poate fi achitat decât în Dubai, cel mai potrivit loc pentru extravaganţe de acest gen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322