Czapek & Cie provoacă necunoscutul

Czapek & Cie dezvăluie un ceas special și începe un nou capitol în istoria sa remarcabilă. Modelul Antarctica combină stilul sofisticat cu un mecanism special de putere la interior care împinge spre limite segmentul sport-chic. Casa are o propunere inedită pentru haute-horlogerie, alta decât complicațiile virtuoase. Proiectarea mecanismului, finisarea de excepție materialele selectate și suprafețele complexe ale carcasei precum și atenția la detalii sunt factori cheie care cresc valoarea unui ceas în ochii privitorului.

De asemenea, acestea sunt în centrul celui mai recent model al lui Czapek, Antarctica, spune CEO-ul Xavier de Roquemaurel. “Mesajul prietenilor și acționarilor noștri a fost clar: să facem un ceas care emană un sentiment de prețiozitate, dar care să poată fi purtat și admirat în fiecare zi … chiar și la sfârșitul Pământului”.

Sub carcasă

Antarctica este de 40,5 milimetri cu trei indicatoare, suficient de subțire pentru a aluneca confortabil sub o manșetă, și cu un aspect îngrijit. Carcasa transparentă inferioară dezvăluie un calibru, puternic,  automat SXH5.01 de 30 de milimetri, conceput exclusiv de Daniel Martinez de la Czapek. O atenție specială a fost acordată atât performanței, cât și aspectului, astfel încât piesele mecanismului sunt aranjate pentru armonie vizuală.

Arhitectura mecanismului este interesantă. La bază se află roata de echilibru cu arcuri libere, cu inerție variabilă generată de patru maselote din aur, care permit cel mai înalt nivel de ajustare de precizie pentru un ceas mecanic. Micro-rotorul a fost fabricat în La-Chaux-de-Fonds dintr-un aliaj de aur special, “complet reciclat”, de 18 k furnizat de AGOSI. Acesta a fost plasat în centru pentru a permite o vedere plonjată la mecanism. Mecanismul SXH5.01 rulează cu o turație rapidă de 28.800 vph. Butoiul unic adăpostește o arc plat înfășurat prin intermediul roții tradiționale de clichet Czapek cu cinci brațe. Cronometrul are o rezervă de putere de cel puțin cincizeci și șase de ore, un fapt cu adevărat remarcabil pentru un micro-rotor. Rezistența la apă la adâncimea de 120 de metri transformă ceasul într-o oportunitate pentru personalitățile sportive.

Elemente de caracter

Fiecare piesă a ceasului Antarctica a fost realizată cu un nivel aproape obsesiv de atenție la detalii. De exemplu, trenul de angrenaje este ținut pe loc de o serie de șapte punți scheletice, inspirate de ceasurile de buzunar din secolul al XIX-lea.

Forma lor unică, care a fost adăugată în registrul elvețian de proiectare, amintește de rotorul cronograf Czapek Faubourg de Cracovie. Acest lucru dovedește că meșteșugul orologer poate fi îmbunătățit în continuare cu un indiciu de creativitate liberă, ca și cum forma ar fi o parte egală a  funcției. Lateralele drepte granulate și cele șase unghiuri interioare cu muchii teșite sunt alte caracteristici ale unui ceas de înaltă calitate.

Cadranul rămâne cea mai vizibilă parte a oricărui ceas. Cadranul Antarctique a fost proiectat și fabricat de Metalem, un partener Czapek & Cie, folosind o tehnică unică lamé, inventată de ei în urmă cu 30 de ani și reeditată pentru acest proiect. Această tehnică constă în crearea unei serii de crestături pe cadran cu ajutorul unui pieptene. Aceste striații caracteristice conferă culorilor mai multă profunzime și reflexii mai accentuate. Indicii tridimensionali Edgy sunt aplicați pe acest model artizanal ca niște poduri peste ocean. Pe cadran, fereastra datei este poziționată la ora 6 pentru a menține estetica Czapek și baza simetriei verticale.

Designul indicatoarelor este o reminiscență a unei sabii, sportive și ușor lizibile, la fel ca a indexșilor..

Carcasa din oțel inoxidabil de 40,5 mm este integrată cu o dublă curbă originală „trompe l’oeil”, o altă alegere neconvențională, ceea ce face ca acest ceas să fie unic și exclusiv. În continuare este marginită de o brățară integrată periată, ergonomică, a cărei zale de legătură formează o mare literă „C” extrem de lustruită pentru Czapek.

O mare atenție a fost îndreptată spre brățară, spre senzația pe care o crează când este pusă pe încheietura mâinii, confortul, lejeritatea își dezvăluie brusc frumusețea uimitoare creând o plăcere intensă. Deoarece Czapek a dezvoltat un sistem exclusiv de schimbare rapidă, este prevăzută o curea suplimentară. Clientul poate alege între o brățară moale și elegantă din piele de vițel sau o curea de cauciuc cu aspect sportiv.

“Acest ceas, oricare ar fi culoarea, este emoționant atât pentru purtătorul său, cât și pentru expertul orologer”, spune de Roquemaurel. “Neofitul se va îndrăgosti instinctiv de cadran și de mecanismul remarcabil din interior, în timp ce expertul poate folosi ceasul aproape ca o piesă de expoziție pentru a explica cum funcționează un mecanism și ce face înalta orologie atât de unică.”

Totul se datorează numelui

Ideea numelui Antarctique a luat naștere din călătoria în Antarctica a familiei unuia dintre cei mai istorici și activi acționari din Czapek, un antreprenor de succes, care finanțează cu ardoare noi afaceri în mare parte pentru soluții durabile.

Numele Antarctica indică o mulțime de trimiteri, de la exploratori patimași care și-au riscat viața pentru a descoperi părțile cele mai îndepărtate ale lumii, până la fumusețea pură, care-ți taie răsuflarea, a Naturii. Într-adevăr, al șaselea continent a devenit un simbol al deteriorării mediului și nevoia oamenilor de a-și intensifica eforturile pentru a păstra planeta.

“Numele a rezonat, deoarece reprezintă și angajamentul nostru de a ne face partea de care suntem responsabili”, explică Xavier de Roquemaurel. “Nu ne referim aici doar utilizarea aurului reciclat pentru rotor. Este vorba despre protejarea și a altor resurse de neînlocuit, precum sunt mulți artizani elvețieni dedicați artei ceasornicăriei. Acest lucru ilustrează perfect motto-ul nostru, „Colectăm persoane rare”.

Antarctica este disponibilă în mai multe versiuni. Terre Adélie va fi realizată într-o ediție limitată de 99 de piese. Este un omagiu adus exploratorului francez Jules Dumont d’Urville, care a numit o insulă din Antartica după soția sa, Adèle, în timpul îndrăzneței sale expediții pe acest continent în 1840. Ceasul vine în patru culori: Albastru profund, Aliaj secret, Cerneală neagră și Burgund . Nebuloasa Orion, o ediție specială cu cadran lăcuit manual, va fi produsă doar în 10 piese. Alte versiuni, precum și un model nou pentru femei sunt programate pentru toamna anului 2020.

Calibrul SXH5

Calibrul Czapek & Cie SXH5.01 este un micro-rotor cu auto-înfășurare cu trei indicatoare. Iată principalele sale caracteristici:

• Calibrul Haute Horology conceput în interior și „de la zero” de către echipa Czapek

• Arhitectură excepțională cu 7 punți decupate dantelat, care permit o vedere clară a finisajului (trenul de angrenaje)

• Forma punților originale, inspirată de mecanismele secolului al XIX-lea și de rotorul cronografului Czapek Faubourg de Cracovie

• finisaje superlative cu ștanțare manuală cu 6 unghiuri interioare și flancuri teșite

• un butoi de 8,8 mm Newton încărcat de un micro-rotor în aur certificat 100% reciclat 100% pentru a elibera vederea asupra mecanismului și a permite să rămână plat și subțire (grosime – 4,5 mm)

• Rezerva de putere mare cu autonomie de 56 de ore

• 100% elvețian cu majoritatea componentelor exclusive Czapek

• roată de echilibru de inerție variabilă de 8 mg.cm² pentru a permite o reglare precisă și o cronometrie excelentă

• Mecanism puternic cu un echilibru optim de inerție și cuplu pentru a obține izocronism perfect și versatilitatea folosirii puterii

• Calendar exclusiv poziționat la ora 6 pentru a rămâne fidel esteticii lui Czapek bazată pe simetrie verticală

• Cei 15 parteneri și co-creatori ai componentelor mecansimului său exclusiv – precum producătorul de prototipuri Emmanuel Bouchet, Atokalpa sau Générale Ressort – reprezintă „crème de la crème ai orologeriei elvețiene și s-au alăturat echipei Czapek pentru a-și consolida arhitectura orizontală într-una dintre cele mai pure versiuni a spiritului “We Collect Rare People”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322