Cu o mână legată la spate – Schauer One Hand

Fără a fi marcat de o formă ciudată de nostalgie, Jorg Schauer aduce în prezent ceva din tehnica de început a orologeriei. În atelierul său din Engelsbrand, Germania, ceasornicarul se ocupă personal de tot ce înseamnă producţia modelelor, de la concepţie şi design şi până la fabricare.

 

„One hand” nu este singurul model din colecţia mărcii Schauer, dar reprezintă cu siguranţă cel mai interesant ceas, capabil de a arăta atât ora cât şi minutele cu ajutorul unui singur indicator. Citirea timpului nu este deloc mai dificilă ca în cazul dublu-indicatoarelor, ba chiar dimpotrivă, datorită minutelor marcate între fiecare dintre numerale, s-ar putea spune că e mai uşoară.

Este clar că pentru Schauer, One hand Einzeiger este unul dintre vârfurile de lance. Ceasul neobişnuit vine într-o serie limitată de doar 100 de exemplare, (câte 25 pentru fiecare nuanţă a cadranului -alb, negru, crem şi acoperit cu rodiu) cu o carcasă din oţel şi unicul indicator fabricat din aur de 18K . Fiecare dintre ele este manufacturat de Jorg Schauer personal şi dotat cu un mecanism folosit în mod tradiţional de marca Stowa – un Durowe 7426-4.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322