Cu şenilele prin haute horlogerie – Christophe Claret (video)

Fără discuţie, calibrul CC20A folosit în cazul ceasului Dual Tow este unic în lume. Pentru orologeria elveţiană afişarea timpului nu are nimic în comun cu indicatoarele clasice. Limbile au fost înlocuite de benzi marcate care se derulează pentru a arăta timpul. În stânga, numărul orelor, iar în dreapta, banda pentru minute, ambele confecţionate din cauciuc albastru. E interesant modul în care Christophe Claret a rezolvat mecanismul cronografului. Controlul se face printr-un singur buton care are funcţie de start/stop, precum şi de resetare. Fiecare apăsare e însoţită de un sunet de gong, care bate în carcasa vibrantă a ceasului. 

 

 

 

Ca şi cum inovaţiile aduse nu ar fi fost de ajuns, în mijlocul cadranului rectangular tronează un tourbillon dezvoltat de casa orologeră in-house şi perfect vizibil prin geamul de cristal safir, material întălnit şi pe capac sau în partea laterală stângă a ceasului.

 

 

Tehnic vorbind, Dual Tow beneficiază de un mecanism cu armare manuală, cu doi barileţi care îi asigură o rezervă de putere de 50 de ore. Vorbim de o serie limitată, aşadar toate componentele mecanismului s-au bucurat de o atenţie deosebită, fiind finisate şi decorate manual.

Producătorul oferă pe site-ul oficial posibilitatea de a configura ceasul până în cele mai mici detalii. Puteţi încerca să vă faceţi propriul Dual Tow aici.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322