Particularitatea spectaculoasă a celor 50 de ceasuri o reprezintă carcasa realizată din oţelul celor nouă crose pe care Seve Ballesteros le-a folosit în 1991, când a câştigat Chunichi Crowns Open, parte a Japan Golf Tour. Metoda tehnică a fost dezvoltată în colaborare cu Universitatea din Aachen şi un specialist german din Solingen.
Primul pas a fost analizarea croselor, pentru a obţine un aliaj fără cavităţi, care să îndeplinească cerinţele unei carcase. După teste extensive, echipa a trecut la porţionarea şi topirea croselor, astfel încât să se obţină nişte forme turnate. Acestea au fost apoi forjate în carcasă de ceas la o temperatură de aproximativ 1200 grade Celcius.
Ca şi celelalte modele produse de Jaermann & Stubi, ediţia limitată „Seve Ballesteros” foloseşte un mecanism automatic şi, drept complicaţie patentată, un contor mecanic. Acesta permite jucătorului de golf să numere loviturile pentru fiecare gaură (în dreptul orei 12), numărul găurilor (în dreptul orei 6) precum şi să ţină scorul şi situaţia jocului, la general. Complexitatea unei asemenea complicaţii este comparabilă cu a mecanismului unui cronograf.
Bezelul şi cadranul sunt albastru închis, culoarea favorită a lui Seve Ballesteros. Fiecare ceas a fost înseriat, iar pe spate s-a gravat crosa din care a fost obţinută carcasa. În plus, ceasul vine însoţit de un certificat semnat de Seve Ballesteros, care confirmă autenticitatea croselor folosite.
V-a plăcut acest articol? Scrieţi un comentariu şi daţi-i o notă!