Corespondență exclusivă de la Geneva Watch Days – II

Odată cu finele prestigiosului eveniment Geneva Watch Days, vă invităm la o binemeritată retrospectivă a celor mai interesante piese și noutăți prezente la standurile marilor case orologiere prezente la eveniment.

Reservoir

Reservoir este un brand de ceasuri de lux cu sediul în Paris, Franța, cunoscut pentru designul său inovator și distinctiv. Brandul se concentrează pe crearea ceasurilor inspirate de universul automobilelor clasice și aviație, îmbinând tehnologia modernă cu estetica retro. Ceasurile Reservoir se remarcă prin afișajele lor unice de tip “compteur,” care amintesc de instrumentele de bord ale mașinilor clasice și ale avioanelor. Aceste afișaje sunt concepute pentru a oferi citirea ușoară a timpului, oferind în același timp un aspect vintage elegant.

Marja de prețuri a ceasurilor manufacturii Reservoir, fondată de patru cetățeni francezi în 2017, este cuprinsă între 3700 și 5750, limita superioară fiind rezervată orologiului Air Fight Chrnograph Bi retrograde.

Ulysse Nardin Blast Tourbillon Free Wheel

Supercreație cu mai multe complicatii subtile: nu are o placă de bază, totul pare să plutească pe cadranul din silicon retras în adâncimea carcasei. Ulysse Nardin, un pionier al utilizării siliconului în mecanisme, folosește acum același material pentru cadran. Culoarea este obținută prin oxidare la diverse temperaturi. Diametrul este de 45 mm, cu o rezervă de putere de 7 zile. Producția este limitată la 50 de bucăți pe an. Prețul este de 130.000 CHF.

Calung Meylan

Un fost mare ceasornicar care și-a fondat propria companie în anii ’70 se află acum sub protectoratul și în proprietatea sub lui Philippe Belais. Motto-ul său este ‘Maestru al skeletonizării’. El utilizează mecanisme ETA, ceea ce justifică prețul accesibil al ceasurilor sale. În imagine se regăsesc ceasuri din colecția Lace. De exemplu, modelul Lyonne Lace Blue are un preț de 2006 CHF.

Gerald Charles Open Work

Gerald Charles este compania fondată de legendarul Gerald Genta – numele complet al său fiind Gerald Charles Genta – după ce a vândut compania cu numele său.

Bianchet Flying Tourbillon Grand Date

Acest ceas extraordinar se găsește în două variante de culoare distincte, cu un potențial incontestabil de a capta atenția observatorului. Cu o notabilă rezervă de energie de 90 de ore, acest ceas devine partenerul ideal pentru aventurile de durată ale celui care îl poartă. De asemenea, prezentând o remarcabilă rezistență la șocuri de până la 5000 de g-uri, acest ceas poate fi purtat chiar și în timpul unor activități sportive precum tenisul. Cu toate aceste caracteristici de top, acest ceas poate fi achiziționat la prețul de 65,500 CHF, oferindu-le purtătorilor săi o experiență cu adevărat luxoasă în timpul purtării.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322