Concurs de design Pininfarina

Pininfarina lansează un nou concurs de design, pentru a spori creativitatea în rândul proiectanților și arhitecților de pe toate continentele.

Cu ocazia aniversării a 90 de ani, Pininfarina a lansat un concurs internațional de design, care provoacă studenți din întreaga lume să vină cu propriile propuneri prin care să-și exprime visele pentru viitor: „Design Reset: New Dreams for a New World”. O inițiativă care implică școli internaționale de prestigiu și care permite comunității tinerilor creativi să își imagineze experiențele în „Noua Normalitate”.

Concursul este deschis pentru toți studenții cu vârsta de peste 18 ani, care urmează una dintre următoarele universități de arhitectură, școli și institute de design și academii de arte plastice: China Academy of Art (China), Coventry University (UK), FH JOANNEUM Industrial Design (Austria) , Hochschule München (Germania), IAAD-The Italian University for Design (Italia), Istituto Europeo di Design – Torino (Italia), ISD Rubika (Franța / India), Institutul Național de Proiectare Ahmedabad (India), Politecnico di Torino (Italia) ), PRATT Institute (SUA), Royal College of Art (Marea Britanie), Strate School of Design (Franța), TsingHua University (China), Umeå Institute of Design- UID (Suedia) și USP (Brazilia).

Rareori o competiție studențească a vizat un grup atât de variat de oameni creativi. Spre deosebire de majoritatea concursurilor de design, care se concentrează în mod normal pe un anumit domeniu, Pininfarina dorește să lanseze această competiția atât pentru designerii industriali, cât și pentru designeri digitali, de transport și arhitecți. Din octombrie 2020 până în Martie 2021, elevii școlilor menționate vor avea șansa să-și prezinte soluțiile inspirate din trei teme diferite:

  • Mobilitate individuală inteligentă: o nouă modalitate de deplasare, care este mai ușoară, mai eficientă, mai rentabilă, ecologică, sigură și confortabilă pentru utilizatorul individual;
  • Mobilitate socială inteligentă: o nouă modalitate de a ne deplasa împreună. Mai exact trebuie create noi forme de mobilitate colectivă, care promovează conceptul de partajare și un stil de viață durabil: transportul public (cum ar fi rețelele feroviare, de metrou, tramvai și autobuz), car-sharing, servicii de mobilitate flexibile, cum ar fi transportatorii de persoane, vehicule de transport adaptabile la cerere și infrastructura aferentă.
  • Spații inteligente: un nou mod de a trăi împreună. Mai exact trebuie creat un pavilion temporar în aer liber, care să fie complet construit în afara unui amplasament fix, prin fabricare digitală și / sau tehnologii robotizate. Ciclul complet de viață al clădirii trebuie luat în considerare: durabilitatea și reciclabilitatea materialelor sunt o necesitate!

Competiția va fi jurizată de un grup de experți prezidat de Kevin Rice, și se va încheia la 31 martie 2021. Câștigătorul fiecărei categorii va fi ales în funcție de impactul benefic al proiectului său asupra experienței utilizatorului, precum și în funcție de capacitatea proiectului de a face din „noua lume” un loc mai bun de locuit. Înscrierile vor fi evaluate luând în considerare originalitatea ideii și cât de atrăgătoare este experiența din punct de vedere vizual. În plus, se va ține cont de cât de practică este construirea din… carton. De asemenea, evaluarea va lua în considerare varietatea temelor de proiectare, capacitatea de a vizualiza soluțiile de proiectare și calitatea generală a lucrării depuse.

Câștigătorul fiecărei categorii, selectat dintr-o listă de finaliști, va primi un stagiu de 6 luni la studiourile de design Pininfarina din Torino, Miami sau Shanghai. Un premiu special oferit de președintele juriul va reveni lucrării care atrage o atenție deosebită asupra valorilor de design Pininfarina. Premiul special DesignWanted va reveni proiectului cu cea mai bună viziune arhitecturală și va fi acordat prin publicarea în revista internațională de arhitectură și design designwanted.com. Ceremonia de premiere va avea loc la Torino în luna mai 2021, în cadrul serbării aniversare Pininfarina 90 + 1.

Regulile și informațiile despre concurs sunt disponibile pe site-ul http://www.designcontest.pininfarina.com. Mai multe informații puteți găsi și pe canalele de socializare Pininfarina:

FACEBOOK https://www.facebook.com/PininfarinaSpA/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/pininfarina_official/

TWITTER https://twitter.com/pininfarinaspa

LINKEDIN https://it.linkedin.com/company/pininfarina

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCYrZByjAhdFFknP7w-DVSsA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322