New Generation Mechanical marchează colaborarea dintre Citizen și La Joux-Perret

Noul ceas New Generation Mechanical marchează un nou început: reprezintă colaborarea dintre Citizen și La Joux-Perret.

În ultimii ani, Citizen s-a poziționat în piață ca fiind unul dintre producătorii de ceasuri cu mecanism quartz care oferă o precizie incredibilă. Impresionantul Caliber 0100, cu acuratețea sa de +/- 1 secundă/an a fost o reușită formidabilă care a cristalizat esența Citizen într-un mecanism de-a dreptul uluitor.

Acum același Citizen lansează New Generation Mechanical cu Caliber 0200, un oponent in-house al Caliber 0100. Apariția sa a fost posibilă prin colaborarea cu La Joux-Perret pe care Citizen l-a cumpărat în 2021. A rezultat astfel o combinație imbatabilă: precizia elvețiană și expertiza japoneză.

Caliber 0200 este și o premieră importantă: reprezintă prima mișcare mecanizată lansată de Citizen în ultimii 11 ani.

Mai mult, New Generation Mechanical este și un răspuns pentru Grand Seiko Cal. 9SA5. Avem, așadar, o elegantă luptă domestică pentru supremație orologică.

Citizen New Generation Mechanical

Când vă uitați la mișcare, puteți vedea trăsături clare ale designului elvețian, cum ar fi podurile groase și secundele mici. Deși comunicatul de presă spune că acesta a fost rezultatul unei colaborări tehnice cu La Joux-Perret, ni se spune că inginerii de la Citizen au vizitat producătorul de mișcări din Elveția și au petrecut mult timp contopind filosofiile de proiectare ale celor două companii pentru a crea această mișcare.

Pentru a demonstra obsesia Citizen pentru acuratețe, echipa a revizuit procesul de prelucrare a pieselor, permițând dezvoltarea primei lor roți de balansare cu arc liber, care necesită o precizie ridicată.

Citizen New Generation Mechanical urmează tendința de design a categoriei de lux-sport, dar marca explică faptul că ceasul are indicii de design din ceasurile progresive din propriul catalog al Citizen de altădată. Piesele de cuarț Crystron și Citizen Glorious din anii 1970 au prezentat într-adevăr un limbaj de design similar. Designul unghiular cu fațete mari este unic și clar, în special cu forma receptorului. Deși suprafața lustruită adaugă o oarecare strălucire pachetului, utilizarea intensă a finisajului periat subliniază aspectul ceasului ca instrument, iar designul general vă încurajează să tratați ceasul ca pe un tovarăș de zi cu zi.

Prețul pentru Citizen New Generation Mechanical pornește de la 5.000 de euro și va fi livrat începând cu august 2021.

Modelul NC0200-06A va fi iterat într-un număr limitat de exemplare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322