Citizen Dome Eco-Drive

Aşa cum am scris şi în rubrica glosar a numărului 14 TEMPORIS, Eco Drive este o serie de ceasuri alimentate solar. Acumulatorul suplimentar titan litiu-ion este încărcat cu ajutorul unei celule foto-voltaice din silicon, plasată sub cadran.

Energia furnizată poate alimenta ceasul pe o perioadă de la 30 de zile la opt ani. Dacă ceasul este ţinut pe întuneric prea mult timp, mecanismul intră într-un mod special de hibernare care sistează mişcările indicatoarelor, dar păstrează alimentarea către mecanismul quartz. Odată cu expunerea la lumină, limbile se aşază singure în poziţia potrivită şi continuă măsurarea ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Anul trecut, modelul Eco Drive Dome se afla pe lista de concepte ale producătorului Citizen, dar în 2010, ceasul prinde viaţă datorită aceleiaşi tehnologii. Pe lângă sistemul ecologic de alimentare, Dome este capabil de a afişa fusul orar în 26 de oraşe, dispune de un cronograf capabil de a măsura până la a cincea parte dintr-o secundă, alarmă şi indicator al rezervei.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322