Cheetah

Cheetah, o fuziune între animale și ceasuri

Cheetah reprezintă încununarea unei idei pe care John-M. Flaux a reușit să o transforme în realitate. Ceasornicarul prezintă noua sa piesă drept o fuziune între un ceas și un animal, dar și o cursă împotriva trecerii timpului.

Cheetah

Poate părea ciudat cu un ceasornicar să ia în calcul o „cursă împotriva trecerii timpului”, însă John-M. Flaux este de părere că explorarea unei astfel de idei poate crea adevărate minuni ale tehnicii. Iar „Ghepardul” său este dovada „vie”.

Ideea originală a maestrului ceasornicar a fost aceea de a îmbina mecanismele ceasurilor cu insecte, animale sau chiar mașini. Pe scurt, o îmbinare complexă între două lumi. Iar noul Cheetah este poate cel mai reușit exemplu, ghepardul fiind un animal pe cale de dispariție, elegant și atletic, care dezvoltă o viteză neobișnuită în timpul alergării.

Conform realizatorului său, „pentru a exprima toate aceste idei, am gândit un mecanism complex, vizual și acustic interesant, dar și o amintire simbolică a trecerii timpului. Puteți alege să nu priviți ceasul, dar îl veți auzi mereu sunând. Am lucrat intens pentru a realiza, fără compromisuri, o fuziune între un ghepard și un ceas performant. Am proiectat fiecare dintre piese astfel încât să aibă atât un rol tehnic, cât și unul estetic. Conturul ghepardului este determinat în totalitate de mecanismul ceasului”.

Rezultatul ingeniozității lui John-M. Flaux este un mecvanism care pune în mișcare fiecare „organ” al ghepardului, într-un spectacol hibrid, mecanic-animal.

Cheetah este un ceas de masă unic, cu așa-numita complicație „passing strike” care prin simpla mișcare a cozii reia procesul de funcționare al complicației.

Noul Cheetah va fi realizat în 205 exemplare, însă cinci dintre acestea vor face parte dintr-o ediție limitată, complet personalizată după dorința cumpărătorului. Mecanismul asigură o rezervă de putere de 45 de ore.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322