Cel mai subţire din lume – Vacheron Constantin 1003

Din 1955 Vacheron Constantin are în portofoliu unul dintre cele mai subţiri ceasuri produse vreodată. A trecut mai mult de jumătate de secol de la apariţia ceasului, iar orologeria îi sărbătoreşte în 2010 istoria.

O va face oficial în cadrul Salonului Internaţional de Înaltă Orologerie (SIHH) în luna ianuarie într-o reeditare a mecanismului din care s-au păstrat neschimbate doar dimensiunile: 1.64mm în grosime şi 21.10mm diametru. Calitatea finisajelor a crescut însă simţitor. Cu tehnica modernă a anului 2009, Vacheron a dezvoltat un ticăitor capabil de a funcţiona timp de 30 de ore fără întoarcere. Decoraţiunile sunt extrem de meticuloase: gravura Cotes de Geneve, finisarea marginilor punţilor, precum şi pilirea lor au fost făcute în întregime manual.

Carcasa din aur roz măsoară 36mm în diametru şi rezistă la stropiri uşoare cu apă, dar nu şi la înot. Capacul din cristal safir este transparent şi, cu totul, carcasa măsoară doar 4,1mm în grosime, măsură care face din noul ceas Vacheron Constantin cel mai subţire din lume.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322