Cel mai mare tourbillon din lume tocmai a devenit mai… prețios

Cunoscută deja pentru pretenția de a fi lansat, în 2017, cel mai mare tourbillon din lume utilizat la un ceas de mână, casa elvețiană Kerbedanz a anunțat în această săptămână o nouă interpretare a acestui record.

Denumit Maximus Royal Tourbillon, ceasul are ca dominantă faimosul tourbillon din titan cu un diamentru impresionant de 27 mm inclus într-o carcasă a întregului mecanism care are diamentrul de 49 mm. Mai mult decât atât, de această dată, ceasul este acoperit cu 463 de diamante.

Este limpede că realizarea unui tourbillon cu o asemenea dimensiune sfidează legile fizicii, însă maeștri ceasornicari ai Kerbedanz au reușit să impună o rotație completă tocmai prin utilizarea titanului, un material dur și foarte ușor. Tourbillonul face o rotație completă la fiecare șase minute și a fost dezvoltat în totalitate in-house. Mecanismul ceasului este format din 415 componente, nu mai uțin de 73 dintre acestea fiind aferente torubillonului. Frecvența mecanismului KRB-08 este de 2,5 Hz, adică 18.000 de vibrații pe oră, iar rezerva de putere – care este afișată pe un indicator separat – este de 54 de ore.

Fiecare piesă Kerbedanz Maximus Royal Tourbillon va fi făcută doar la comandă, iar prețul este disponibil la cerere. Marca spune că, în timp ce prima serie de 14 ceasuri va fi concentrată pe diamante, clienții vor putea solicita amplasarea oricărei alte pietre prețioase.a

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322