Cel mai complicat ceas din lume costă 2.950.000 $

Lista de complicaţii a lui Hybris Mechanica Grande Sonnerie depăşeşte cele 12 funcţii ale lui Patek Sky Tourbillon, pe cele 16 puse în funcţiune de Vacheron Tour de L’Ille sau 17 venite din partea precedentului record, Jaeger Reverso a Tryptique. Mai multe chiar şi decât Franck Muller Aeternitas Mega, cu ale lui 25 de complicaţii.

 

 

Lista pe scurt a complicaţiilor lui Jaeger-Le Coultre Hybris cuprinde Clopote Westminster, grande sonnerie, petit sonnerie, mod silenţios, repetiţie la minut, tourbillion suspendat (flying), calendar perpetuu, afişaj în mod digital, minute, indicator retrograd de zile şi luni, rezervă de putere, potrivire a orei prin incrementări de câte un minut atât în sensul acelor de ceasornic cât şi în sens invers…

 

Investiţia pentru una dintre cele 30 de piese din ediţia limitată a ceasului se ridică la astronomica sumă de 2.950.000 de dolari. La fiecare achiziţie, Jaeger-LeCoultre oferă absolut gratuit şi un model Gyrotourbillon şi un Reverso a Tryptique. Ceasul e livrat cu un seif Doettling pentru păstrare, probabil cea mai mare cutie de prezentare oferită vreodată..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322