Christopher Ward industria ceasuri

Cei mai mari exportatori de ceasuri din lume

Anual, în lume sunt tranzacționate circa 1,2 miliarde de ceasuri. Cel mai mare exportator din punct de vedere al valorii rămâne Elveția, stat urmat de Hong Kong și China.

Christopher Ward industria ceasuri

Raportul Federației Industriei de Ceasuri din Elveția (Federation of the Swiss Watch Industry – FH) privind evoluția pieței ceasurilor la nivel mondial în 2019 arată că principalele state exportatoare de ceasuri și-au menținut pozițiile în clasament, însă unele arată tendințe neașteptate.

Conform raportului FH, Elveția contună să rămână cel mai mare exportator mondial de ceasuri din punct de vedere al valorii. Astfel, după o creștere de 2,4% în 2019, acest stat a trimis către alte state piese în valoare totală de 21,8 miliarde de dolari.

Aflat pe poziția a doua în clasament Hong Kong-ul înregistrează un recul din punct de vedere al valorii care dovedește că majorarea din 2018 a fost doar una temporară. Bazat mai mult pe reexporturi de ceasuri decât pe producție proprie, Hong Kong a realizat exporturi în valoare de 8,2 miliarde de dolari, în scădere cu 3,2% față de anul anterior.

În schimb, după doi ani de scăderi abrupte, China revine la un trend ascendent important. Anul trecut, exporturile din acest stat s-au majorat cu 10,9% până la 4,9 miliarde de dolari.

Aflată pe poziția a patra în clasamentul mondial, Franța a exportat în 2019 ceasuri având o valoare totală de 3 miliarde de dolari, în creștere cu 7% față de anul anterior.

Pe de altă parte, Germania, unul dintre statele cu o puternică industrie de ceasuri a raportat o scădere cu 3,6% a valorii exporturilor de astfel de produse până la doar 1,8 miliarde de euro.

Dacă în privința valorii ceasurilor exportate Elveția este lider absolut, în domeniul numărului de piese trimise către alte țări, China conduce clasamentul la mare distanță de alți competitori.

Astfel, în 2019, chinezii au exportat 644,3 milioane de ceasuri, în creștere cu 1,7% față de 2018. Pe locurile următoare se află Hong Kong (197,8 milioane de ceasuri), Elveția (20,6 milioane de ceasuri), Germania (16,9 mil.) și SUA (11,3 mil.).

Un raport simplu între valoarea exporturilor totale și numărul de piese arată că prețul mediu al unui ceas elveția a fost în 2019 de 998 de dolari, în timp ce în cazul Statelor Unite, valoarea medie a unui ceas a fost de 133 mil. USD. Același indicator se plasează în cazul Germaniei la 90 de dolari, al Hong Kong-ului la 29 de dolari, iar al Chinei la numai 4 dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322