ulysse nardin

Ceasurile Ulysse Nardin, certificate de garanție blockchain

ulysse nardin

Brand-ul de lux Ulysse Nardin, parte din grupul Kering, este prima casa de orologerie care le oferă clienților un certificat de garanție ultra-securizat blockchain, pe Bitcoin.

Pentru a garanta autenticitatea ceasurilor sale, dar și pentru a le permite clienților păstrarea documentelor în siguranță, cei de la Ulysse Nardin au anunțat că vor elibera certificate blockchain. Concret, după ce cumpăra un ceas, clientul primește un document pe hârtie, sau PDF, care corespunde certificatului de garanție. Cu ajutorul unei semnături numerice pot păstra pe blockchain-ul Bitcoin diferite informații legate de ceasul pe care tocmai l-au achiziționat. Astfel, certificatul de garanție Ulysse Nardin devine inviolabil.

„Registrele «hashs» sunt accesibile publicului oriunde în lume, în orice moment, ceea ce elimină riscul pierderii, sau falsificării certificatelor de garanție pe hârtie, oferite în mod tradițional la cumpărarea ceasului”, spun reprezentații Ulysse Nardin.

Un alt avantaj pentru folosirea blockchain este că datele privind istoricul ceasului, dar și un certificate de autenticitate rămân stocate în cazul în care vreți să vindeți ceasul.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322