Ceasurile lui Che

În momentul fondării atelierului de orologerie Rolex, Marvin Watch Co. îşi sărbătorea deja cea de-a 55-a aniversare. Şi totuşi, în ciuda avantajului de vârstă, numărul posesorilor de ceasuri Marvin puşi unul lângă altul ocupă probabil nu mai mult de un etaj dintr-una din clădirile Rolex. La fel cum cei care au auzit că Che Guevara a avut pe lângă ultra-cunoscutele Rolexuri şi un Marvin, încap cu toţii în lift.

 

 

Marvin a pierdut confruntarea mediatică. Coroana atelierului din St. Imier a fost întrecută în rang de simbolul regesc Rolex. Era şi firesc să se întâmple aşa având în vedere că brandul elveţian a trecut într-un semi-anonimat încă de la începutul secolului al XX-lea. Mai mult, informaţia că Che Guevara apare în unele imagini purtând un Marvin le-a fost străină până şi reprezentanţilor mărcii. Un fan le-a atras atenţia că descoperise pe Internet pozele, iar elveţienii s-au bucurat de mina de aur proaspăt găsită, mai ales că, de câţiva ani, brandul face eforturi pentru a reveni pe piaţă.

 

 

Modelul a fost datat în preajma anului 1950. Un ceas simplu, cu funcţii de bază, printre care şi o fereastră de dată. Carcasa din oţel inoxidabil era protejată împotriva câmpurilor magnetice, iar mecanismul automatic beneficia de un sistem de absorbţie a şocurilor. O notă în comunicatul de presă al companiei spune că ceasul s-a oprit la 16.40 pe data de 1 a lunii.

 

 

Marvin rămâne un brand de urmărit. Nu neapărat pentru că Che Guevara s-a oprit în peregrinările sale şi deasupra ceasului automatic ci pentru că noua colecţie are un design interesant. Urmăriţi site-ul TEMPORIS.ro pentru mai multe detalii.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322