Ceasuri pentru oameni tari! – Kobold

 
Am mai scris despre ceasuri de exploratori şi se pare că e o nişă care oferă îndeajuns de multe oportunităţi pentru numeroase branduri. Kobold nu are experienţa de sute de ani a mărcilor elveţiene, dar a reuşit într-un timp relativ scurt să devină unul dintre cele mai de încredere nume din industrie.

 

 

Compania din Pittsburg Pennsylvania a primit o menţiune în topul celor mai bune ceasuri din lume din partea revistei International Wristwatch Magazine. Pe lista celor care poartă un Kobold la mână s-au înscris nu numai actori precum James Gandolfini, Kiefer Sutherland sau Angela Bassett ci şi unii dintre cei mai cunoscuţi aventurieri. Sir Ranulph Fiennes a fost desemnat simplu „cel mai mare explorator în viaţă” de Guiness Book of Records, iar Ben Saunders, cel mai tânăr om care a ajuns într-o expediţie la Polul Nord, vede în ceasul Kobold unul dintre instrumentele vitale ale călătoriilor sale.

 

 

Se vând şi pe Internet, un pas pe care europenii îl descurajează cu înverşunare din cauza pirateriei şi contrafacerilor din ce în ce mai întâlnite. Preţurile sunt cuprinse între 3.000 şi 42.000 de dolari, cost în care producătorul se angajează să ofere unul dintre cele mai rezistente ceasuri de pe planetă. Toate modelele sunt puse în funcţie de mecanisme mecanice, iar componentele sunt produse în Elveţia sau Germania şi asamblate în atelierul din Pittsburg.

 

 

 

Spirit of America
Puse în funcţiune de mecanisme automatice Unitas 6497, colecţia Spirit of America este un exemplu al stilului minimalism, de la carcasa, foarte simplu construită şi până la funcţiile elementare: ore şi minute. Este unul dintre ceasurile pe care producătorul a ţinut să-l construiască integral din componente americane.
Preţ:$5650

 

 

 

 

Soarway Diver
Acelaşi stil simplu, dar cu o destinaţie diferită. Automaticele Soarway sunt ceasuri dezvoltate în colaborare cu scufundători profesionişti şi prevăzute cu toate atuurile unei piese specializate: bezel rotativ, coroană mare cu protecţie, cataramă rezistentă. Mai robuste, rezistente până la 1000m adâncime şi construite dintr-un titan folosit în programe aero-spaţiale sunt cele din linia SEAL Tactical. Le lipseşte fereastra de dată, dar au în schimb o valvă de eliberare a heliului precum şi un sistem anti-şoc INCABLOC.
Preţ: $6250

 

 

 

Phantom Titanium
Declaraţia că Kobold se descurcă cu mecanisme mai complicate, Phantom se desparte de funcţiile minimale, beneficiind de un cronograf bazat pe ETA Valjoux 7750 cu o rezervă de mers de 42 de ore. Asemănător ca design şi funcţii este şi Polar Surveyor. Acestuia i se adaugă însă o funcţie GMT şi un bezel rotativ bi-direcţional. Este rezistent la apă până la 30 de atmosfere cu coroana împinsă şi până la 3 atm cu ea defiletată.
Preţ: $4950

 

Mai multe detalii pe site-ul oficial al producătorului KOBOLD

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322