Ceasuri neobişnuite – OtiumOtium s-a născut sub îndrumarea designerului Dirk Hillgruber, omul care a instaurat dictatura formei, lăsând funcţionalitatea pe locul secund. Brandul german este recunoscut pentru modurile inedite de a afişa timpul. Limbile au un rol secundar, ora fiind indicată cu ajutorul unor sfere glisante sau al unor discuri rotative. Cel mai interesant lucru este însă că modelele produse de Otium folosesc aceleaşi mecanisme ETA folosite şi în cazul orologiilor clasice, respectiv 2824-2, 6498-1, 6498-1 şi 6497-1.

 

Du:z
Modelul este inspirat de vechile motoare de avion cu 12 cilindri dispuşi radial. Orele sunt indicate prin mişcarea unor sfere poziţionate în dreptul fiecărui index, în interiorul unor lăcaşuri. Pentru a citi timpul, cilindrii trebuie parcurşi de la dreapta la stanga. Ultimul lăcaş în care bila este poziţionată spre bezel, în extremitate, indică ora. Minutele sunt arătate prin intermediul unui indicator.

Segue
În cazul Segue, ora apare în dreptul unei fante din cadranul rotativ, indicată de prezenţa unei săgeţi roşii. La fel ca în cazul Du:z, minutele se citesc cu ajutorul limbii indicatoare.

Regulateur
Pentru Otium Regulateur ora apare în subcadranul poziţionat în dreptul indexului 12 prin rotaţia unui disc alb. Minutele sunt arătate pe margine, aproape de bezel prin mişcarea unui ac roşu.

 

 

  Mai multe detalii pe site-ul oficial Otium.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322