Ceasuri neobişnuite – CAT Buldozer watch

Ce legătură există între ceasuri şi utilajele de construcţie de mare tonaj? Conceptul CAT buldozer watch pleacă  tocmai de la o astfel de idee. O bandă confecţionată din material textil, marcată cu numere, înconjoară încheietura mâinii. Mecanismul ceasului trage panglica astfel încât ora să fie indicată în dreptul unei platforme înălţate, întocmai ca mişcarea şenilei unui buldozer.

 

Designul îi aparţine unui tânăr elveţian, student pe vremea aceea la o facultate de profil. Nicolas Lehotzky a crescut într-o lume în care ceasurile i se arătau din toate colţurile. Pe stradă vedea reclame şi vitrinele marilor magazine. În casă era înconjurat de reviste şi ziare în care subiectul era acelaşi – ceasul. Peste ani, odată cu studiile de design, Nicolas a ales să şi încerce desenarea unui ceas cu totul deosebit.

 

A ales CAT ca pe o provocare în care trebuia să lege într-un mod convingător monştrii metalici produşi de compania din Illinois şi fineţea unui domeniu precum cel orologer. Pe lângă ceasul buldozer, Nicolas a imaginat şi un model inspirat de deraiorul unui schimbător de viteze de biciclete şi discul de frână al unei maşini.

 

Sursa foto

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322