Ceasuri la salonul auto – Jaeger-LeCoultre

Colaborarea dintre Jaeger-LeCoultre şi Aston Martin datează din 2004, când colecţia AMVOX uluia prin mecanismul care pornea cronograful doar prin apăsarea pe cadranul din cristal safir. AMVOX 2 ducea inovaţia şi mai departe şi, pe lângă funcţia chrono, dispunea şi de o telecomandă încorporată care deschidea şi închidea uşile super-carului DBS.

Atenţia celor doi producători, atât cel de maşini cât şi cel de ceasuri se îndreaptă acum spre modelul Rapide, prezentat la salonul internaţional de la Frankfurt. Aston Martin prezintă o maşină sportivă ce readuce în actualitate motorul Vantage V8, dar reînoieşte şi liniile sportive ale caroseriei lui DBS. După ce i-a fost alături încă din 2004, partenerul Jaeger-LeCoultre îl însoţeşte pe Rapide cu o piesă orologeră pe măsură.

Rapide, pe numele său întreg Jaeger-LeCoultre AMVOX2 Transponder, este un ceas de lux în adevăratul sens al cuvântului. Dotat cu un microtransmiţător, modelul este capabil să comunice cu automobilul căruia îi este dedicat blocând portierele sau eliberându-le prin apăsarea unor butoane dedicate. În plus, funcţia „Find me” aprinde farurile maşinii pentru ca posesorul să o găsească mai uşor în parcare.

La nivel tehnic Jaeger l-a înzestrat pe Rapide cu un calibru 751E. Rezerva de putere de 65 de ore se adaugă unui cronograf cu roată colonară şi unui rotor a cărui frecare este reglată printr-un sistem de rulmenţi din ceramică neavând nevoie de lubrifianţi adiţionali. Mecanismul este conţinut într-o carcasă din aur roz de 18K.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322