Ceasuri de designer – Moda timpului

Există o părere generală conform căreia ceasurile de modă nu ar fi decât nişte accesorii care trebuie schimbate în funcţie de ţinută. Nimic mai adevărat în cazul multor case de modă de nivel mediu sau modest. Cu totul alta este situaţia atunci când vine vorba de case reputate, de nume patentate în domeniul „haute couture

 

La un asemenea nivel, ceasurile în cauză, produse sub acele nume celebre, fac şi ele parte din segmentul „haute horlogerie”. Dincolo de designul care este în perfectă concordanţă cu pretenţia numelui purtat, aceste case şi-au creat propriile mecanisme, fiind cu adevărat fidele sau măcar tributare spiritului manufacturier, specific orologeriei de cea mai înaltă calitate.

 

 

 

Bvlgari cu origini elene
Casa de modă Bvlgari îşi are originile într-o familie de argintari greci, a căror activitate a început într-un mic oraş numit Epirus, unde fondatorul unui adevărat imperiu, Sotirio, fabrica obiecte preţioase din argint. La jumătatea secolului al XIX-lea, Sotirio a emigrat în Italia unde, în 1884 şi-a deschis primul magazin, pe Via Sistina din Roma. În timpul primelor decade ale secolului al XX-lea, cei doi fii, Constantino şi Giorgio, după ce au deschis în 1905 magazinul de pe Via Condotti, simbolul companiei, au dezvoltat un interes pasional pentru pietrele preţioase şi bijuterii şi au preluat treptat rolul tatălui în afacerea familiei. Astăzi, există 155 de magazine Bvlgari în toată lumea. Diagono şi Precious Timepieces sunt cele două colecţii orologere de referinţă ale mărcii.

 

 

De ultimă oră
Chanel are o istorie mult mai recentă în ceea ce priveşte instrumentele de măsurat timpul. Primul ceas a fost lansat în 2000, însă extrem de rapid Chanel şi-a făcut loc pe piaţa haute horlogerie cu graţie şi succes. Şi asta pentru că în 2008 deja s-a făcut asocierea cu Audemars Piguet, J12 Gmt si J 12 Tourbillon folosind mecanisme ale manufacturii elveţiene. Acestea sunt şi cele mai apreciate modele, dar bineînţeles având preţuri pe măsura complicaţiilor şi aspectului estetic.

 

 

Spirit regal
Cartier. Bijuteriile regilor şi regele bijuteriilor. Primul ceas de mână al prestigioasei case a fost fabricat în 1904, dar Cartiermania a început la cote globale în anii 70. Ilie Năstase mărturisea că are un astfel de ceas tocmai pentru că era la modă în perioada aceea. Tank, Pasha, Santos şi Roadster sunt cele mai cunoscute şi apreciate modele.

 

 

Strălucire de Christal
Cu ajutorul manufacturii Zenith, Dior beneficiază de modele absolut strălucitoare, îmbogăţite de dimante baghetă, menite să îţi fure ochii. Chiffre Rouge Chronograph sau Dior Christal Diamant sunt reprezentate cu graţie de ambasadoarea mărcii, Sharon Stone.

 

 

Orologerie autentică
Chopard are o poveste diferită. Încă din momentul fondării companiei, în 1860, casa a produs ceasuri de buzunar şi cronometre de mare precizie, pe lângă bijuterii. În 1920 a început producţia ceasurilor de mână, iar în acest moment modelele sport Mille Miglia şi LUC sunt cel mai bine primite de cunoscători datorită calităţilor orologere remarcabile.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322