Ceasuri de aviaţie – Dincolo de nori

Companii precum Omega, Breitling, IWC, Longines, Revue Thommen, Hamilton, Rolex sunt asociate în mod istoric cu învingătorii aerului.

 

Longines se mândreşte cu Weems şi Lind­bergh, doi pionieri ai navigaţiei şi aeronauticii, mărturie a IWC Pilot's Watch Double Cronograph Edition Top Gunaportului lor fantastic adus ambelor industrii fiind şi modelele inspirate de opera lor. În 1927, Căpitanul Weems a reuşit să inventeze sistemul de navigaţie care îi poartă numele, înglobând o gamă largă de aparate de navigaţie. În 1929, în colaborare cu Longines, apare un ceas de mână care suplinește cronometrele multiple şi aşezate total hazardat în cockpiturile aglomerate. Patentul pentru Weems a fost înregistrat în 1935.

 

Un alt nume legendar legat de spiritul aviatic Longines a fost Charles A. Lindbergh, primul om care a reuşit să traverseze Atlanticul fără oprire, pe 21 mai 1927. Lindbergh a inventat un ceas minune, care le permitea piloţilor să citească longitudine, apărut în 1931 sub titulatura „Hour Angle Watch“.

 

IWC a creat în 1936 unul dintre primele ceasuri pentru piloţi, Mark IX. Au fost primii care au reuşit să realizeze un ceas anti-magnetic în 1948. Performanţa absolută pentru IWC este licenţa pentru escadronul de elită Top Gun, concretizată prin Pilot’s Watch Double Cronograph Edition Top Gun.
Bell & Ross sunt recunoscuţi pentru ceasurile destinate profesioniştilor. Modelul BR 01-92 este inspirat de cadranele de bord de avion, fiind perfect lizibil, o calitate de bază a ceasurilor aviatice.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322