Ceasul vulturilor albaştri (video)

De câţiva ani, Oris e partenerul uneia din puţinele echipe de acrobaţii cu elicopterul din lume. Blue Eagles sunt la datorie din 1969 şi cum în 2009 acesta au atins venerabila vârstă de 40 de ani, producătorul de ceasuri le-a dedicat în exclusivitate propria serie.

 

 

 

Forma celor 1969 de piese din ediţia limitată “Blue eagles” e clar inspirată de ceasul de aviaţie BC4, o piesă devenită deja clasică în producţia Oris. Iar dacă silueta e asemănătoare, cadranul a fost complet redesenat. Afişajul 24 de ore este o premieră pentru producătorul elveţian, zonele de zi şi noapte fiind marcate cu negru şi alb pentru lizibilitate maximă.

 

 

Calibrul 653 din interiorul carcasei are în grijă, pe langă ore şi minute, un secundar mic în dreptul orei nouă şi o fereastră de dată. Una dintre primele întrebări care apare în privinţa lui BC4 este legată de proeminenţa apărută în carcasă, la ora două. E vorba de o coroană verticală care reglează inelul interior cu ajutorul căruia se face afişarea celei de-a doua zone orare.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322