Ceasul lui John F. Kennedy

Ceasul Omega poreclit “Stockdale” de însuşi Kennedy este din aur şi a fost primit cadou în 1960 de la Grant Stockdale. Cunoscut şi contestat om de afaceri şi diplomat, Stockdale s-a numărat printre cei mai importanţi susţinători ai preşedintelui. Pe capacul carcasei se găseşte inscripţia “Preşedintelui Statelor Unite, John F. Kennedy, de la prietenul său Grant.” Mesajul se dovedeşte unul optimist din moment ce cadoul a fost făcut înainte ca John F.Kennedy să fie ales în funcţie.

 

 

 

Ceasul a plăcut din prima clipă şi a fost purtat aproape zilnic. “Stockdale” a făcut parte şi din ţinuta lui Kennedy la ceremonia de numire la conducerea Statelor Unite. Dovadă stă o fotografie publicată în revista LIFE de la acea vreme. Soţia sa, Jaqueline, i-a scris lui Stockdale despre cât de frumos şi elegant i se pare ceasul.

 

 

După asasinarea lui Kennedy, ceasul “Stockdale” a devenit parte din colecţia lui Robert White de la "JFK memorabilia". În decembrie 2005, ceasul a fost licitat la New York şi cumpărat chiar de Omega pentru suma de 350.000 de dolari. În prezent se găseşte expus la muzeul Omega de la Biel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322