Ceasul „Henry Dunant”

Marca Mauron Musy a fost fondată pe valori simple elvețiene, care sunt tocmai baza etichetei meșteșugărești elvețiene și reprezintă precepte esențiale menținute de Casa de Fribourg.

Aceste valori comune au dat naștere colaborării și dezvoltării unei ediții limitate de șapte ceasuri, fiecare unic și marcat cu unul dintre cele șapte principii fundamentale ale organizației umanitare – Crucea Roșie Elvețiană; umanitate, neutralitate, imparțialitate, independență, serviciu voluntar, universalitate și unitate.

Fața acestor ceasuri reflectă această alianță prin prezentarea numelor Crucii Roșii Elvețiene și Mauron Musy. De asemenea, poartă data creării Crucii Roșii Elvețiene, anul 1866, precum și numele lui Henry Dunant, fondatorul organizației umanitare. Acesta din urmă este gravat pe un marcaj de oră și lăcuit manual, combinându-se cu alte trei linii roșii pentru a reprezenta simbolul încrucișat al mecanismului. Carcasa este timbrată cu unul dintre cele șapte principii fundamentale, ceea ce face ca fiecare piesă să fie atât de simbolică pe cât de distinctivă.

Încasările din vânzarea a șase ceasuri din această ediție limitată vor fi utilizate pentru a sprijini programul „chili”, menit să sensibilizeze copiii de la o vârstă fragedă despre gestionarea constructivă a conflictelor și să-i învețe cum să rezolve diferențele lor într-o manieră non-violentă.

Al șaptelea ceas, înscris cu principiul „umanității”, va fi donat Balului Crucii Roșii pentru a sprijini proiectele „mame și copii”, precum și diverse acțiuni legate de lupta împotriva pandemiei.

În fiecare an, peste 6.000 de copii și tineri din Elveția participă la ateliere de prevenire a violenței și gestionare a conflictelor. Scopul este de a consolida sentimentul de apartenență și de a favoriza o atmosferă bună de clasă: copiii și tinerii învață și practică manifestând respect în relațiile cu ceilalți. Aceste principii și etici sunt împărtășite și promovate de Mauron Musy și familia fondatoare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.