Ceasul de 4 miliarde!

Gibeon a fost descoperit în 1836 în Africa, în regiunea Namaqualand din Namibia. Cazuse în vremuri preistorice, iar din secolul al XIX-lea, odată cu analiza lui de către oamenii de ştiinţă a fost considerat o veritabilă capsulă a timpului pentru sistemul solar.

 

La începutul lui 2009, Romain Jerome anunţa ceasul Moondust, un model creat în stilul producătorului elveţian, din materiale nemaifolosite până la acel moment de nicio altă casă orologeră. Într-un stil asemănător, Bovet, o casă a cărei istorie se întinde până în 1822, alege să folosească bucăţi din meteoritul Gibeon.

În serii limitate de câte 100 de exemplare, cele trei modele ale colecţiei Saguaro au primit un cadran confecţionat dintr-un fragment al corpului ceresc. Prelucrarea compusului format în cea mai mare parte din oţel, nichel şi cobalt se dovedeşte a fi dificilă, având în vedere densitatea foarte mare a materialului. Iniţial, acesta este tăiat, apoi pilit într-o formă peste care se toarnă acid. Reacţia scoate la iveală o suprafaţă cu aspect metalic, textură numită Widmanstätten, observabilă şi pe cadranul unuia dintre modele.

 

Saguaro Meteorite este o colecţie cu o dimensiune a carcaselor de 46mm, disponibilă în versiuni din oţel simplu sau tratat PVD precum şi în aur roz de 18 k. Sub cadranul vechi de patru miliarde de ani se ascunde un mecanism automatic Bovet cu un rotor colorat în albastru şi decorat cu aur roz de 18 K. Calibrul 13BA01 dezvoltă o putere de mers de 42 de ore. Limbile de ore şi minute sunt tratate cu superluminova, iar secundarul este conceput îl stilul orologeriei în formă de serpentină. Înclinând mai mult spre un aer elegant decât spre sportivitate, aşa cum susţine producătorul, ceasurile sunt prinse cu ajutorul unor curele de cauciuc cu straţii.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322