Ceasul centurii negre

Black Belt watch e o marcă ce urmează a fi lansată la sfârşitul lunii octombrie. Un ceas adresat în special practicanţilor de karate şi mai ales celor care au atins distincţia supremă: centura neagră.

Evident, odată ce va câştiga popularitate, modelul va fi probabil disponibil şi publicului larg, dar până atunci, ceasul cu carcasă din oţel tratat PVD, extrem de rezistent la lovituri şi zgârieturi se va distribui doar pe baza seriei centurii eliberate de clubul sportivului. Lista caracteristicilor mai enumeră un mecanism elveţian (de origine necunoscută), un bezel decorat cu kanji ieşite în relief pentru fiecare index şi un cadran finisat în diferite tonuri de negru şi decorat cu o centură neagră.

Poate mai interesantă decât apariţia în sine a ceasului este echipa din spatele proiectului. Tributul adus conceptului de războinic Bushido (un echivalent japonez al cavaleriei europene) a fost construit cu participarea lui campionului mondial Claudio Alessi, un sportiv cu un stil de luptă complex, alcătuit din mai multe ramuri ale karate-ului. O surpriză este şi revenirea în orologerie a lui Yvan Arpa, fostul director general al Romain Jerome. Dat afară fără multe explicaţii, Yvan pare pregătit să reitereze succesul pe care l-a avut cu Titanic DNA, ceasul care a transformat de facto Romain Jerome într-un brand de lux.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Ceasul centurii negre”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.