Ceasul care se transformă – Montblanc Metamorphosis

Aşa cum au declarat şi oficialii companiei Montblanc, Methamorphosis este un ceas al copilului din fiecare bărbat. Seria Transformers există cu mult dinaintea filmelor, iar ideea unei maşini care se poate transforma într-un robot entuziasmează băieţi de toate vârstele chiar mai mult decât apariţia lui Megan Fox.

Pe acelaşi principiu, Seria Timewriter pare un proiect cu o filosofie de vânzare cel puţin interesantă. Metamorphosis este primul din serie şi, dacă restul vor urma ideea începutului, nu putem decât să ne bucurăm. Înainte de transformare purtătorul vede o carcasă de dimensiuni mari şi formă de lacrimă. Cadranul principal este dominat de două indicatoare centrale, unul pentru secunde şi cel de-al doilea pentru minute. Afişarea minutelor este retrogradă, cu oscilarea indicatorului de la ora 8 la 4. Ora poate fi găsită într-un subcadran poziţionat la ora 12 şi marcat cu cifre romane. Deîndată ce purtătorul mişcă butonul mobil poziţionat pe partea stângă a carcasei, cadranul începe un proces de schimbare care durează 15 secunde.

În jumătatea de jos, patru piese se deschid şi alunecă una sub cealaltă pentru a dispărea sub cadranul principal al ceasului. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu subcadranul aflat în „punctul nordic”.
După ce toate piesele mobile şi-au încheiat mişcarea, un nou subcadran ocupă spaţiul lăsat liber în dreptul orei 6. Discul ridicat se va ocupa de totalizare minutelor cronografului.

După terminarea transformării, modelul devine un cronograf perfect. În locul numeralelor clasice romane apare acum un cadran sportiv, cu cifre arabe. Pornirea instrumentului de măsură porneşte acul secundar, devenit acum acul principal al cronografului. Totalizarea orelor are loc în dreptul orei 12, în timp ce numărarea minutelor se face, la fel ca înainte, cu ajutorul minutarului. Discul nou apărut din partea de jos indică minutul aflat în numărare pe o scală de la 01 la 31. Motivul pentru numerotare nu are nicio aplicare tehnică ci una de design care producătorul elveţian speră să fie apreciată de viitorii clienţi ai piesei.

Carcasa din aur de 18 K măsoară 47 mm. Cadranul este confecţionat din titan, oţel şi safir, iar în spatele său se ascunde un mecanism de 567 de piese cu armare manuală şi o rezervă de putere de 55 de ore.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322