Ceas prezidenţial

De sub manşeta cămăşii preşedintelui se observă detaliile unui ceas de aviaţie cu aspect clasic. Este vorba de un model Jorg Gray, o marcă fără o notorietate prea mare, dar cu semnificaţii puternice pentru preşedinte.

 

Conform onthedash.com, site care citează portalul de ştiri Fox news, modelul a fost primit de Obama de ziua lui de naştere, pe 4 august 2007 din partea agenţilor serviciilor secrete care i-au asigurat paza în timpul campaniei.

JG 6550 este un cronograf cu o carcasă din oţel inoxidabil de 41mm. Mecanismul quartz care îl pune în funcţiune este de origine japoneză, provenit din fabrica Citizen şi produs în China. Rezistă până la o adâncime de 100m, fiind dotat şi cu o coroană înfiletabilă. Modelul pe care îl poartă preşedintele are cadranul inscripţionat cu stema serviciilor secrete americane. Producătorul a lansat imediat după învestire şi o versiune comemorativă care poate fi achiziţionată de pe site-ul său oficial pentru doar 325 $.

Înainte de a se afişa cu ceasul JG, Obama era cunoscut ca fan al mărcii Tag Heuer. Analiza pozelor de dinainte de candidatură îl prezintă pe senator purtând un model de scufundări Tag 1500.


Sursa foto

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322