Ce ştie să facă un ceas de 500.000$? (video)

E un ceas cu tourbillon pe trei axe de rotaţie şi costă jumătate de milion de dolari. O introducere destul de scurtă pentru „Thomas Prescher Triple Axis Tourbillion Regulator Sport”, un model uluitor dezvoltat de un brand aproape necunoscut. Din aceeaşi colecţie mai fac parte şi tourbillonul cu o singură axă de rotaţie sau cel cu două.

 

 

Cu mâna dreaptă dusă la chipiu, Thomas Prescher a salutat cariera militară pentru ultima oară în  1991, la 24 de ani. A hotărât că e un moment bun să dedice mai mult timp pasiunii sale pentru orologerie şi un an mai târziu se putea lăuda deja cu ocuparea unicului post de ucenic scos anual la concurs de IWC. Prima sa slujbă a fost în departamentul de service din Germania al Audemars Piguet. A urmat apoi o perioadă de specializare în repararea ceasurilor vechi şi a pieselor construite de producători mici, în serii limitate. În 2003, după experienţa acumulată în lucrul cu ceasurile complicate a expus la Baselworld propriile creaţii.

 

 

Ceasul de 500.000$ se recomandă ca unul sport. Mai degrabă sportiv, având în vedere că nu vedem pe nimeni purtând o astfel de minune pe terenul de fotbal sau la un meci de tenis. Cu alte cuvinte, mai degrabă o declaraţie de design decât de funcţionalitate.

 

Tourbillonul a fost complet regândit şi e singura componentă a mecanismului complet vizibilă pe ambele părţi ale carcasei de 16.5mm. Prima axă roteşte întreaga complicaţie împreună cu inelul pe care sunt marcate minutele. A doua şi a treia mişcare au loc în interiorul carcasei, pe verticală şi orizontală. Ora este indicată într-un cadran separat, plasat lângă coroană, iar secundele în partea de jos, în dreptul orei 6.

 

 

Până la urmă ce ştie să facă ceasul de 500.000$ al producătorului elveţian? În afară de ore şi minute, mai nimic. Asta dacă nu punem la socoteală carcasa de 43mm în diametru, rezerva de putere de 42 de ore sau ingineria incredibilă din spatele calibrului TP 3W6A.3 proiectat şi construit cu totul in-house.
Triple Axis Tourbillion Regulator Sport e o minune tehnică, iar minunile nu se vând niciodată ieftin.

Sursa foto: www.prescher.ch

Dumneavoastră ce credeţi? Spuneţi-vă părerea mai jos, în sistemul de comentarii TEMPORIS.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322