Cartier introduce discret Tank Cintree Limited Edition

Cartier a ales o metodă absolut interesantă pentru a promova apariția Tank Cintree Limited Edition, ceasul aniversar care marchează centenarul apariției modelului.

Cartier a decis că face o introducere discretă pentru ediția aniversară a Tank Cintree Limited Edition. Producătorul a trimis mai multe unități către o comunitate extrem de unită a celor care apreciază astfel de unități, dar apariția sa pe rețelele sociale a reușit să stârnească un interes neașteptat. Modelul a devenit un succes peste noapte.

Rezervorul Cartier a fost introdus comercial în 1919 și, în aproximativ 15 ani de la lansarea originalului Tank Normale, au debutat practic fiecare variantă majoră, sub îndrumarea lui Louis Cartier. Diferitele modele – Allongée, Cintrée, Basculante și multe altele – au fost o explozie de energie creativă, cu puține paralele în istoria ceasului de mână. Prima variantă de pe Normale a fost Cintrée, în 1921, cu carcasa sa curbă distinctă („Cintrée” înseamnă „curbată ”), care a conferit designului alungit o prezență extraordinară și, de asemenea, a făcut-o, în ciuda dimensiunilor, extrem de confortabilă de purtat.

Pentru aniversarea a 100 de ani de la Tank Cintrée, Cartier a introdus o nouă ediție limitată Cintrée care, deși nu este o reproducere exactă a unui anumit model vintage, surprinde foarte exact toată eleganța și farmecul multor modele clasice vintage. Precizia cu care modelul 100th Anniversary surprinde farmecul designului original din 1921 este greu de exagerat – punctele de atingere echivalează cu ceea ce, pentru cei neinițiați, pot părea puncte minore, dar împreună fac magie.

Una dintre cele mai încântătoare caracteristici ale carcasei Cintrée este aceea că impresia de formă rectilinie accentuată pe care o obțineți din privirea frontală a ceasului cedează în profil unei grații lirice. Întotdeauna mi-a plăcut în mod deosebit această calitate a designului Cintrée și este genul de manevră vizuală fără efort care este caracteristic lui Cartier în cele mai bune condiții – parcă te-ai uita la o piesă de arhitectură care părea aproape brutalistă dintr-un unghi și fără compromisuri neoclasice de la altul.

Măsurătorile carcasei nu sunt întotdeauna deosebit de informative atunci când vine vorba de înțelegerea modului în care un ceas va arăta și simți în metal, dar în acest caz, sunt destul de sugestive – noul Cintrée are 46,30 mm x 23 mm și doar 6,40 mm grosime. Lungimea nu este doar ceva care nu ar trebui să vă sperie, ci este, de asemenea, un fel al întregului punct al ceasului – acea lungime, cu carcasa profund înclinată, oferă aceeași vizibilitate orbitoare și asigură o purtare extraordinară care a făcut Cintrée un simbol a designului Cartier.

Cartier Tank Cintree Limited Edition este limitat la 150 de exemplare și are un preț de 29.900 de dolari americani.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322