Carl F. Bucherer disponibil în România

Întâlnirea cu Bucherer de la Baselworld 2009 şoca lumea orologeriei de elită. Fără semne prealabile marca elveţiană lansa primul său mecanism construit integral in-house. CFB A1000 folosea pentru prima dată un rotor periferic, sistem care i-a adus lui Carl F. Bucherer numeroase patente tehnice şi o intrare spectaculoasă pe piaţa premium a ceasurilor.

De astăzi, marca elveţiană poate fi găsită la cumpărare şi în magazinul Helvetansa de pe Calea Victoriei din Bucureşti. Avându-l ca invitat special pe directorul internaţional de vânzări Carl F. Bucherer, Gregor A. Huni, Helvetansa devine al treilea distribuitor al mărcii din Europa de Est, după extinderea brandului în ţări precum Polonia sau Cehia. „Nu am vrut să intrăm pe piaţă cu un tourbillon cvadruplu sau alte complicaţii fantasmagorice. Suntem, cel puţin deocamdată, un brand practic, axat pe complicaţii practice. Până acum am dezvoltat un mecanism cu dată manufacturat complet in-house, folosim cronografe, fusuri orare multiple, GMT, indicatoare de rezervă de putere. Avem posibilitatea de a construi un tourbillon, dar nu ne reprezintă deocamdată.”, a declarat reprezentatul Bucherer. Alături de celelalte două ţări, România este unul dintre punctele de testare ale pieţei estice.

Aşteptările de la piaţa românească nu sunt excesiv de mari. Lansarea în perioadă de criză a ceasurilor cu un preţ mediu de aproape 12.000 de euro e un act de curaj atât din partea distribuitorului exclusiv cât şi din partea mărcii în sine. Directorul Helvetansa, Adrian Stoican, a spus că e greu de făcut o estimare asupra vânzărilor, o previziune foarte optimistă ridicând numărul de exemplare vândute la jumătate din cele expuse – aproximativ 6 modele.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322