ceasuri hong kong

Când Hong Kongul se inflamează, industria elvețiană de ceasuri suferă

ceasuri hong kong

Potrivit AFP, Hong Kongul a pierdut în luna octombrie statutul de primă destinație pentru exportul de ceasuri elvețiene. Din cauza manifestațiilor violente și instabilității politice, vânzarea ceasurilor a scăzut considerabil.

Deși ocupa de ani buni primul loc în lume în clasamentul importatorilor de ceasuri, Hong Kongul a ajuns pe poziția a treia după Statele Unite și China. Cutremurat de manifestațiile pro-democrație, megapolul Asiei de Sud-Est a cunoscut o scădere de aproximativ 30 de procente față de octombrie 2018.

Din fericire pentru industria elvețiană de ceasuri, scăderea exporturilor nu afectează pentru moment decât într-o mică măsură apetitul consumatorilor chinezi pentru ceasurile de lux. În plus, celelalte piețe asiatice se simt bine. China, Japonia și Singapore afișează o creștere cu două cifre. Potrivit analizei exporturilor de ceasuri pentru luna octombrie, dată recent publicității de către Federația industriei de orologierie elvețiană, valoarea exporturilor se ridică la 2 miliarde de franci elvețieni și se înregistrează o creștere generală la nivel mondial de 1,5%.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322