Calibre de Cartier Chronograph lansat la Salonul International de la Haute Horlogerie Geneva 2013

Rasturnand coduri si conventii prin combinarea ireverentei cu respect pentru a-si reafirma darul natural de exclusivitate intr-o creatie indrazneata nu numai prin formele sale, ci si prin istorie. Aducand o piesa veche inapoi in zilele noastre, cu ‘doar’ cateva sute de ore de munca, construind un ceas cu o prezenta impunatoare.

Acest lucru demonstreaza din nou dinamismul si creativitatea orologeriei Cartier.

 

Calibre de Cartier Cronograph cu mecanism 1904-CH MC

Cu liniile puternice si carcasa robusta, ceasul Calibre Cartier, creat in 2010, a fost recunoscut ca o piesa distinsa al carui balans sta intr-o combinatie contrastanta de satin si finisaj polisat.

In 2013, Cartier isi va echipa brandul cu noul mecanism cronograf fabricat manual, calibru 1904-CH MC, si va reproiecta aspectul sportiv al acestui ceas prin redefinirea caracterului puternic.

Estetica puternica a unui cronograf calibru de manufactura

Inarmat cu primul mecanism automatic cronograf creat de Cartier, ceasul Calibre de Cartier cronograf inaugureaza o colectie de opt modele cu bratara metalica si curele din piele, de la varianta facuta in totalitate din otel la cea din aur alb. Acestea sunt versiuni sportive, care intaresc spiritul provocator al ceasului Calibre de Cartier si incurajeaza purtatorul sa exceleze.

Calibre de Cartier este un ceas cu elemente puternice de design: doua contoare – la ora 3 si la ora 9, aspect de sina de tren curbata la extremitatile cadranului si o cifra XII supradimensionata. Dinamismul este consolidat de prezenta a doua piese cronograf in intaritura coroanei.

 

Recastigarea timpului pierdut: un cronograf inteligent si  foarte precis

1904-CH MC este o combinatie intre un sistem ingenios care ghideaza si coordoneaza cele trei functii ale cronografului. Roata coloana, adevaratul centru nervos al mecanismului, coordoneaza precis si cu acuratete functiile cronografului – start/stop/reintoarcere la zero.
Acest sistem, caracteristic unui cronograf lucrat cu finete, poate fi admirat prin partea din spate a ceasului.

In plus, pentru a asigura inalta precizie a functiilor cronograf, calibrul 1904-CH MC este echipat cu un cuplaj vertical care elimina salturile traditionale ale secundarului in timpul proceselor de start/stop. Cuplajul minimizeaza consumul cronografului in timp ce functioneaza fara a altera rezerva de putere sau stabilitatea ceasului.

Intoarcerea simultana la zero a functiilor este delicata, un pas complex care necesita o coordonare perfecta. Cartier a ales sa integreze un pendul liniar de intoarcere la zero in calibrul 1904-CH MC, pentru a garanta intoarcerea precisa, simultana si instanta a bratelor cronografului, indiferent ce forta se exercita asupra sa.

 

Un sistem inovativ pentru precizia exceptionala a timpului

Acest nou calibru 11½ este conceput pentru a asigura o stabilitate cronometrica perfecta, oricat s-ar agita purtatorul ceasului. Mecanismul este echipat cu doua butoiase care asigura mentinerea constanta a cuplului pe o perioada lunga de timp si pentru a mentine precizia cronometrica. Calibrul 1904-CH MC este echipat cu un sistem de reglare precisa, ce garanteaza functionarea perfecta a mecanismului. Acesta operatiune este efectuata de maestrii ceasornicari Cartier care ajusteaza cu meticulozitate indicatorul in forma de C.
Sistemul de intoarcere automata al mecanismului este expus in mod regulat unei presiuni puternice care ii poate afecta abilitatea de a functiona corect. Pentru a compensa aceasta slabiciune, calibrul 1904-CH MC este echipat cu un rulment din ceramica pozitionat in centrul rotorului, fapt care asigura o mare durabilitate.

Cartier s-a inspirat si de la inversorii traditionali a caror prezenta este resimtita in mecanismele cu intoarcere automata pentru a favoriza functionarea sistemului inovator de apasare. Acest lucru permite optimizarea intoarcerii datorita vitezei mari de functionare. In final, datorita sistemului de intoarcere bidirectional, greutatea oscilatoare intoarce mecanismul automat, indiferent de directia rotatiei sale.

 

Finete in finisaje care merg dincolo de pragul vizibil

Misiunea fara sfarsit a decoratorilor pentru frumos produce cele mai impresionate rezultate in fabricarea ceasurilor. Vizibil prin spatele din cristal a Calibre de Cartier chronograpf, podurile superioare si greutatea oscilatoare au ca element decorativ traditionalele decoratiuni Côtes de Genève.

Finisajul calibrului 1904-CH MC este un bun exemplu legat de standardele extrem de ridicate ale Cartier in crearea unui mecanism, cu maiestrie excelenta care merge dincolo de ceea ce este vizibil.

Calibre de Cartier chronograph steel – mecanism 1904-CH MC
Carcasa: otel
Diametru: 42 mm
Coroana: sapte fete coroana din otel
Cristal: safir
Carcasa spate: safir
Rezistenta la apa: 100m
Cadran: cadran opalescent argintat, spiralat intr-o parte, stampilat in dreptul cifrei XII, cifre romane, diafragmei si indicatori de culoare neagra. Doua contoare ora / minut si diamante.
Cadru: otel cu gravura tip cale-ferata
Brate: sabii de otel oxidate in negru, cu strat luminescent
Curea: otel
Incuietoare: otel
Mecanism: calibru de manufactura cu intoarcere automata calibru 1904-CH MC, fereastra calendar in dreptul orei 6
Diametru carcasa: 11 ½ linii, cu diametrul de 25.58 mm Total: 26.18 mm
Grosime: 5.71 mm Numarul de bijuterii: 35 Numarul de piese: 269
Balansier: 28,800 vibratii / ora (4Hz)
Rezerva de putere: 48 ore
Finisaj: Côtes de Genève

Calibre de Cartier chronograph gold – mecanism 1904-CH MC
Carcasa: aur roz de 18 carate
Diametru: 42 mm
Coroana: sapte fete coroana din aur incrustata cu safir
Cristal: safir
Carcasa spate: safir
Rezistenta la apa: 100m
Cadran: cadran opalescent argintat, spiralat intr-o parte, stampilat in dreptul cifrei XII, cifre romane, diafragmei si indicatori de culoare neagra. Doua contoare ora / minut si diamante.
Cadru: aur cu gravura tip cale-ferata
Brate: sabii de otel oxidate in negru, cu strat luminescent
Curea: maro inchis din piele de aligator
Incuietoare: dublu ajustabila cu incuietoare din aur de 18 carate
Mecanism: calibru de manufactura cu intoarcere automata calibru 1904-CH MC, fereastra calendar in dreptul orei 6
Diametru carcasa: 11 ½ linii, cu diametrul de 25.58 mm Total: 26.18 mm
Grosime: 5.71 mm Numarul de bijuterii: 35 Numarul de piese: 269
Balansier: 28,800 vibratii / ora (4Hz)
Rezerva de putere: 48 ore
Finisaj: Côtes de Genève

GALERIE FOTO CALIBRE DE CARTIER CHRONOGRAPH 2013

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322