Buşteanul care arată ora – Guer Man

Purtat la mână, Guer Man nu dă impresia unui ceas ieşit din comun în vreun fel. E adevărat, suprapunerea unui cadran albastru de formă eliptică peste conturul rotund al carcasei din aur crează un efect deosebit, mai ales cu prezenţa marcajelor foarte lungi şi a indicatorilor mai laţi decât de obicei. În centrul cadranului poate fi văzut un rubin roz de înaltă calitate, plasat chiar în mijlocul logo-ului Guer Man, iar pe laterale înscripţiile Temporis Anima şi Swiss made. Numeralele 3 şi 9, singurele de altfel, sunt gravate direct în metalul preţios. Pe lateralul carcasei, designerul l-a înzestrat pe Guer Man cu mici coloane din acelaşi material folosit pentru cadran, aparent lucrate de mână.

În schimb, ceasul devine cu adevărat interesant atunci când intră în scenă şi cutia de păstrare. Guer Man este cel mai probabil singurul model din lume care este livrat într-un buştean. Şi ceilalţi producători îşi comercializează ceasurile în cutii, dar diferenţa este dată de faptul că lemnul folosit în componenţa lor este prelucrat. Buşteanul arată însă de parcă ar fi fost proaspăt scos din pădure. În afară de o lăcuire superficială nu pare să aibă alte semne de „civilizare”. Tăiat în două bucăţi şi decupat astfel încât cadranul să poată fi văzut şi atunci când este închis, lemnul păstrează toate însemnele sălbăticiei sale, de la noduri şi crăpături, la inelele de vârstă.

La întrebarea „cât este ceasul?”, răspunsul ar putea fi foarte simplu: „Uită-te la buştean!”. Şi atunci, prin spaţiul decupat în lemn, mecanismul automatic ETA 2789 şi-ar spune cuvântul.

Din păcate, site-ul oficial al companiei www.guer-man.com nu funcţionează, iar detaliile despre preţ şi data punerii în vânzare nu au fost oferite încă publicului.

Sursa: WatchUSeek

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322