Bucherer revine cu Patravi ChronoGrande

Ceasul înglobează şase funcţii, cea mai interesantă dintre ele fiind contorul retrograd al cronografului. După fiecare rotaţie a limbii centrale, totalizatorul de secunde din dreptul orei 9 face o mişcare de o gradaţie. După un tur complet, impulsul este transferat printr-un sistem complicat de roţi către indicatorul retrograd din partea cealaltă a cadranului.

 

 

Limba coboară cu o unitate pentru a arăta numărul de ore care au trecut de la pornirea cronografului, iar apoi, când ajunge la capătul cursei, sare înapoi în poziţia de start (de unde şi numele retrograd). I se adaugă indicatorul pentru putere de mers şi ferestrele de dată – una supradimensionată, poziţionată în dreptul orei 12, iar a doua, pentru lună între indecşii 4 şi 5.

 

Nu atât de bine dotate precum ChronoGrande, celelalte două modele au câte un punct important de atracţie. Patravi TravelTec este un cronograf capabil de a afişa în acelaşi timp 3 zone orare diferite şi o funcţie GMT. Nu în ultimul rând Tgraph, ceasul cu carcasa rectangulară şi rezervă de mers poziţionată central.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322