Breitling Endurance Pro – entry-level iscusit

Ușor de iubit și pe gustul majorității, seria Endurance Pro de la Breitling a făcut furori în 2020. Asta, însă, marchează și faptul că poate fi ratat cu ușurință de colecționari.

Acest Breitling se adresează tinerilor care vor să pătrundă în lumea orologiei la un preț ”accesibil” de doar 3.000 de dolari. Deși pare mult, este de trei ori mai ieftin decât noul Chronomat B01 42.

Formula de proiectare Endurance Pro este de asemenea simplă. Mai întâi, Breitling a decis să recurgă din nou la materialul său Breitlight (carbon) și să se concentreze asupra mișcării de cuarț. Rețineți că, deși 3.000 de dolari sunt mari pentru o mișcare normală cu cuarț Swiss Made, Endurance Pro nu conține o mișcare normală elvețiană. În interiorul ceasului se află calibrul Breitling 82, care este o mișcare de bază din cuarț termocompensată.

De data aceasta, data și mișcarea complexă a cronografului are un sistem de reglare a cristalelor de cuarț cu un senzor care măsoară temperaturile. Modificările de temperatură afectează negativ capacitatea acestor mișcări deja precise de a funcționa la nivelurile de vârf. Capabil să compenseze schimbările de temperatură experimentate în mod normal de mișcările ceasului purtate la încheietura mâinii, mișcarea de calibru 82 este precisă. Are o eroare de aproximativ 10 secunde pe an.

Cu Endurance Pro 2020, Breitling păstrează vibrația de bază a temei de ceasuri sportive entry-level, dar încearcă să aducă mai mult limbajul de design în colecția actuală.

Publicat de Florin Amariei la data de 4 January, 2021 11:12 pm
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.