Breitling – Clipe la înălţime

Breitling nu este doar o marcă de ceasuri, ci un fenomen în toată puterea cuvântului. Pentru că nici măcar fondatorul – care a emigrat din Germania în Elveţia pentru a-şi găsi de lucru – nu s-a gândit în 1884 că peste mai bine de 100 de ani numele său va fi sinonim cu precizia şi luxul destinate profesioniştilor. Atelierul pe care Leon Breitling îl deschidea în 1884 la St. Imier, în Elveţia, era specializat în fabricarea de cronografe şi cântare de precizie pentru scopuri industriale şi ştiinţifice. Abia în 1915, la un an după moartea lui Leon, compania, preluată de fiul său Gaston, creează primul cronograf de mână, oferind astfel piloţilor posibilitatea de a purta aceste instrumente într-o formă mai comodă, la încheietura mâinii. De aici şi până la producerea, în 1923, a primului cronograf independent cu apăsare nu a fost decât un proces firesc de evoluţie şi maturizare. Faima şi competenţa numelui Breitling vor determina Royal Air Force să îl aleagă, în 1936, drept furnizorul său oficial. Este practic începutul unui drum la înălţime, atât la propriu, cât şi la figurat.

 

Compania îşi va lărgi treptat clientela profesională cu forţele armate americane. Inovaţiile continuă şi în 1942 este introdus Chronomat-ul, primul cronograf cu o riglă de calcul circulară. Doisprezece ani mai târziu, Breitling va crea ceea ce este şi astăzi un produs excepţional: Navitimer, un instrument de mână echipat cu un computer de navigare. Acest super-cronograf se va impune drept favoritul piloţilor de avion de pe întreg globul. În 1969, Breitling a introdus primul cronograf automat. Această caracteristică tehnică reprezintă o realizare majoră pentru întreaga industrie elveţiană de profil. Lansarea Chronomat-ului, în 1984, marchează reîntoarcerea cronografului. Astfel, devine linia cea mai bine vândută din colecţia Breitling, poziţie ce se menţine şi în prezent.

 

Breitling for Bentley este numele unei colecţii speciale, create în urma parteneriatului cu firma producătoare de automobile de lux. Conţine ceasuri ce se disting prin exclusivitatea tehnicii, detaliile meticulos finisate şi legăturile subtile cu lumea auto. În plus, trebuie ştiut că orice ceas de pe consola oricărui Bentley Continental GT poartă, evident, semnătura Breitling.

 

În prezent, oferta este formată din patru linii de modele. Păstrând tradiţia modelului lansat în 1952, colecţia Navitimer înglobează o serie de cronografe cu mecanisme cu încărcare automată, excepţionale prin funcţiile pe care le oferă, cu bezel prevăzut cu riglă de calcul pentru piloţi. În funcţie de versiune, Breitling Navitimer este disponibil cu carcase între 38 şi 46 de milimetri diametru, din oţel, aur sau platină. Colecţia Windrider preia stilul unic al Chronomat-ului, remarcându-se printr-o atenţie desăvârşită a detaliului. Sunt disponibile variante cu mecanism cu încărcare automată sau cuarţ. Linia Professional înglobează cea mai fină tehnologie pusă în slujba piloţilor de avion, dar care îşi găseşte aplicaţie şi în cotidian, la mâna posesorilor ce apreciază multitudinea de funcţii. Aeromarine este colecţia cu vocaţie sportivă, destinată celor care doresc un ceas de înaltă performanţă în orice circumstanţe şi în cele mai grele condiţii. Se remarcă prin fiabilitate şi un look solid, oferit de carcasa din oţel sau titan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322