Brand nou – Ladoire

Ladoire reprezintă visul unui tânăr de a porni propria marcă de orologerie după ce 20 de ani se ocupase de arta bijuteriei. Proiectat din 2004, dar construit abia în 2006, Roller Guardian este primul ceas imaginat şi produs integral de Lionel în colaborare cu diferiţi parteneri.

 

 

Designul a pornit de la un proiect în care ceasul nu trebuia să se folosească deloc de limbi pentru indicarea timpului. Aşa au apărut cele trei discuri cu fante prin care, cu ajutorul unor rulmenţi din ceramică, glisează indicatoarele de ore şi minute. O singură excepţie, al doilea fus orar este arătat printr-o limbă supradimensionată plasată în centrul cadranului.

 

 

Dincolo de cadran, al doilea element impresionant ca design este carcasa. Forma rectangulară aduce aminte de o pernă, liniile subtile fiind turnate în oţel polişat. Coroana este plasată în mod bizar în partea de jos a lateralei stânga, în timp ce în dreapta se găseşte butonul de schimbare a fusului orar. Cureaua de piele cu prindere invizibilă şi catarama articulată de dimensiuni mari încheie designul ceasului.

 

La începutul drumului, Lionel Ladoire nu îşi propunea dezvoltarea unui nou mecanism. Resursele financiare erau limitate, aşa că plănuise să fabrice piesa pe baza unui calibru standard – ETA 2892. Oportunitatea unui parteneriat cu Hautlence şi MCT (Manufacture Contemporaine du Temps) a dus însă la dezvoltarea unui mecanism propriu. Proiectul a fost gândit pe trei piloni – motorul în sine, afişajul şi rulmenţii care ajută glisarea indicatoarelor. Piesele au fost manufacturate de cei mai pricepuţi producători din Jura.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322